Emerson Network Power introduceert transformatorloze, monolitische UPS

emerson-liebert-80-exl

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, introduceert de Liebert 80-eXL. Deze transformatorloze, monolitische UPS is gericht op middelgrote tot grote datacenters en andere sectoren, waaronder financiële dienstverlening, gezondheidszorg en industrie. De Liebert 80-eXL is verkrijgbaar in uitvoeringen van 160 tot 500 kW en is volledig compatibel met de voorgaande versie, de 80-NET.

De UPS biedt efficiëntie tot 97 procent in de dubbele-conversiemodus, iets wat in de ecomodus volgens de fabrikant oploopt tot 99 procent. “Deze unit is ontworpen om het energieverbruik te verlagen en het warmteverlies te beperken. De efficiëntie tot 97 procent in de dubbele-conversiemodus stelt ons in staat de operationele kosten van onze klanten te verlagen, terwijl elke unit 950 ton CO2 per jaar bespaart”, zegt Giovanni Zanei, directeur productmarketing Power Systems bij Emerson Network Power Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Acht units parallel schakelen

De Liebert 80-eXL kan tot acht units parallel geschakeld worden, zodat deze kan voldoen aan de juiste vermogenseisen met mogelijke redundantie. Dit maakt het mogelijk onderhoud uit te voeren aan units, terwijl de overige units actief blijven. Door de intelligente parallelle functie te activeren, kan de efficiëntie bij deellast tevens geoptimaliseerd worden door het aantal UPS-units automatisch aan te passen aan de behoefte. De bedrijfskosten en CO2-uitstoot worden hierdoor beperkt.

De UPS wordt aangevuld met onderhoudsmogelijkheden door de LIFE-service van Emerson Network Power voor diagnose en preventieve bewaking op afstand. Vanuit LIFE-service centra analyseert een team van Emerson Network Power de UPS-details en -trends om zo proactief onderhoud mogelijk te maken.

Dossiers
Lees ook
Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.