Emerson Network Power introduceert nieuwe NetSure DC-voedingssystemen

emerson-netsure-dc

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson en actief in het optimaliseren van de betrouwbaarheid, implementatiesnelheid en operationele efficiëntie van communicatienetwerken, introduceert vandaag van verschillende nieuwe NetSure DC-voedingssystemen. Samen met de NetSure 7100 standalone en geconvergeerde AC- en DC-voedingssystemen zijn de NetSure 7100 en NetSure 8100 multikast-systemen de nieuwste producten uit de volgende generatie van het NetSureDC-voedingsplatform van Emerson.

Deze nieuwe systemen verbeteren en garanderen de betrouwbaarheid van core-sites met een nieuwe controller, die is voorzien van Intelligent Load Management, waardoor het mogelijk is vroegtijdig waarschuwingen te ontvangen voor mogelijke overbelasting. Daarnaast kan de nieuwe controller een overzicht geven van het energieverbruik van een installatie als hulpmiddel bij het besparen op de totale koelkosten.

Betrouwbaarheid van voedingssystemen

“Intelligent Load Management verandert de manier waarop we kijken naar de betrouwbaarheid van het voedingssysteem op core-sites”, zei Thomas Bennett, vicepresident Product Management bij de Energy Systems-divisie van Emerson Network Power. “Betrouwbaarheid heeft bij dergelijke installaties altijd de hoogste prioriteit, nu en in de toekomst. Daarom hebben telecomaanbieders tientallen jaren lang te veel capaciteit begroot om tegemoet te kunnen komen aan onrealistische belastingen. Met Intelligent Load Management kunnen we toezicht houden en actie ondernemen op basis van informatie over elke afzonderlijke belasting op de site. Wijzigingen in de belasting worden direct opgemerkt, waardoor storingen kunnen worden voorkomen.”

Het bedrijf lanceert vier verschillende producten:

  • De NetSure 7100 en NetSure 8100 multikast-systemen zijn geschikt voor middelgrote en grote centrale kantoren waarvan de systemen uitbreidbaar moeten zijn. Deze systemen zijn geschikt voor alle installaties met regelmatig wisselende belastingen waarbij de toegang tot meerdere distributie-units en back-upsystemen in de onmiddellijke nabijheid van de belasting vereist is.
  • Het NetSure 7100 standalone DC-voedingssysteem is ontworpen voor kleine centrale kantoren die efficiëntie, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van vermogen nodig hebben op een kleine oppervlakte. Het systeem kan worden geconfigureerd met geïntegreerde batterijback-up of een schaalbare A + B-configuratie in een enkele kast.
  • Het geconvergeerde systeem NetSure 7100 bevat zowel rectifiers als inverters en is ontwikkeld voor kleine telecomcentra en datacenters die zowel met AC- als DC-belastingen werken. De geschiktheid voor zowel AC- als DC-belastingen wordt steeds belangrijker door de convergentie van telecommunicatie en IT.

Installatiewizard

De nieuwe NetSure 7100- en NetSure 8100-systemen zijn snel te implementeren en te configureren dankzij de nieuwe installatiewizard in de controller. Het schaalbare en modulaire ontwerp maakt veilig en gemakkelijk werken op actieve systemen mogelijk, waardoor het risico op storingen tijdens upgrades en uitbreidingen aanzienlijk beperkt wordt. Naast de hoogste mate van transparantie en betrouwbaarheid in hun soort bieden de NetSure-systemen een kastefficiëntie van meer dan 99,7 procent tussen de rectifier- en de distributiebrekeruitgang en een maximale vermogensefficiëntie van 96,2 procent. De totale energiekosten worden aanzienlijk gereduceerd door de hoge systeemefficiëntie en efficiëntievoordelen door monitoring van de werkelijke afname.

Deze vier systemen zijn vanaf vandaag leverbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Ze maken deel uit van het nieuwe DC-voedingsplatform met onder meer DC-voedingssystemen, rectifiers en inverters en daaraan gerelateerde onderdelen, die in de loop van 2014 en daarna zullen worden geïntroduceerd.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.