EkkoSense lanceert draadloze thermische sensor met IoT-connectiviteit

ekkosense-draadloze-thermische-sensor-iot

EkkoSense lanceert een draadloze thermische sensor met Internet of Things (IoT) connectiviteit. De sensor maakt real-time thermische beheer van kritieke faciliteiten zoals datacenters mogelijk.

De EkkoSense Wireless Temperature and Humidity sensor is voorzien van een scherm waarop de gemeten temperatuur en luchtvochtigheid wordt weergegeven. Op het scherm kan daarnaast de temperatuursontwikkelingen van het afgelopen uur, 24 uur of zeven dagen worden weergegeven. Alle data wordt versleuteld met 128-bit AES encryptie verzonden naar een EkkoHub draadloze receiver, die de data doorstuurt naar de cloud gebaseerde EkkoSoft 3D-visualisatie- en analysesoftware.

Thermische prestaties optimaliseren

"Doordat koeling verantwoordelijk is voor 30% van de operationele kosten van een datacenter, besteden bedrijven veel meer dan nodig aan dure koelingsapparatuur voor datacenters. Er is dan ook een nijpende behoefte aan optimalisatie van thermische prestaties. Om dit te realiseren is het echter essentieel dat datacentermanagers en hun energieteams toegang hebben tot gedetailleerdere gegevens", legt Paul Milburn, Head of Product Management bij EkkoSense, uit.

"Minder dan 5% van de datacenters verzamelt helaas dit soort nauwkeurige data op rackniveau, wat vooral te danken is aan het hoge prijskaartje van hardware waarmee effectief kan worden gemeten. Met de introductie van onze goedkope draadloze IoT-sensoren zijn obstakels voor dit ruimtelijk inzicht weggenomen en meten op rackniveau - waarbij de luchttemperatuur en luchtvochtigheid van iedere asset nauwkeurig kan worden gemonitord voor vooraf ingestelde momenten - maakt thermische optimalisatie van datacenters mogelijk voor bedrijven van iedere omvang."

Dossiers
Meer over
Lees ook
AWS zet afvalwater om in duurzame koeling voor datacenters

AWS zet afvalwater om in duurzame koeling voor datacenters

Amazon Web Services (AWS), de cloud computing-arm van Amazon, heeft een interessante stap gezet in het beheren van haar datacenters door gebruik te maken van gerecycled water. Dit soort water staat ook wel bekend als behandeld afvalwater. Het wordt gebruikt voor het koelen van servers.

Technotrans, Duitse aanbieder van vloeistofkoeling, scoort in de VS

Technotrans, Duitse aanbieder van vloeistofkoeling, scoort in de VS

Technotrans AG, een in de Nederlandse datacenterindustrie vrij onbekende speler op het gebied van thermisch management, heeft een internationale doorbraak bereikt met een grote bestelling voor de serieproductie van geavanceerde vloeitstofkoeling voor high performance servers.

Intel en Submer ontwikkelen koeloplossing voor 1000W CPU's

Intel en Submer ontwikkelen koeloplossing voor 1000W CPU's

De enige tijd terug aangekondigde samenwerking tussen Intel en Submer heeft een eerste product opgeleverd: de Forced Convection Heat Sink (FCHS). Deze koeloplossing is ontworpen voor chips met een thermisch vermogen (TDP) van 1000W en hoger. Volgens de twee bedrijven biedt het een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing voor toekomstige datacent1