Technotrans, Duitse aanbieder van vloeistofkoeling, scoort in de VS

Michael Finger - Technotrans

Technotrans AG, een in de Nederlandse datacenterindustrie vrij onbekende speler op het gebied van thermisch management, heeft een internationale doorbraak bereikt met een grote bestelling voor de serieproductie van geavanceerde vloeitstofkoeling voor high performance servers. Met de start van de leveringen begin 2024, betreedt technotrans dit nieuwe terrein door een langdurige samenwerking aan te gaan met een gerenommeerde technologiepartner, een bekende leverancier van datacenterapparatuur.

Het gaat om een vloeistofkoelsysteem (direct-to-chip), ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van high-end datacenters. Michael Finger, woordvoerder van de Raad van Bestuur van technotrans, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: "Met onze koeloplossingen bieden we een sleuteltechnologie die deze sprongen in prestaties überhaupt mogelijk maakt. Dankzij onze bijzonder energie-efficiënte koelsystemen ondersteunen we serverparkbeheerders op hun weg naar groene IT – en deze bestelling is slechts het begin."

De door technotrans ontwikkelde oplossing is het resultaat van eigen onderzoek en ontwikkeling, inclusief initiële prototypen, kleinschalige productie en succesvolle validatietests. De serieproductie van deze op maat gemaakte koelsystemen duidt op de strategische inzet van het bedrijf voor winstgevende groei door serieproductie en een breed toepassingsspectrum.

“Onze systemen bieden maximale flexibiliteit aan onze klanten: ze zijn geschikt voor gebruik in nieuw gebouwde datacenters en voor het aanpassen van bestaande serverparken. Wanneer meer rekenkracht en nieuwe hardware nodig zijn, nemen de koelbehoeften vaak toe - en technotrans heeft daarvoor de ideale oplossing," legt Finger uit. Deze stap naar de energie-efficiënte koeling van datacenters vormt een belangrijke mijlpaal in de strategische ontwikkeling van het bedrijf.

De samenwerking met de technologiepartner - waarvan de naam niet bekend is gemaakt - richt zich op continue bedrijfsontwikkeling. De verwachting is dat het orderbedrag in de komende jaren zal verdubbelen en daarna blijven stijgen. Het doel is om de samenwerking tussen technotrans en de leverancier van datacenterapparatuur geleidelijk te intensiveren, met als ambitie een leidende positie in de markt te verwerven.

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.