Ebullient introduceert in-rack precisiekoelsysteem

Ebullient, leverancier van vloeistof gebaseerde koelsystemen, introduceert de Ebullient ER32. Dit is het nieuwste in-rack precisiekoelsysteem voor datacenters van het bedrijf.

ebullient Veel datacenters vertrouwen op airconditioners om servers te koelen. In nagenoeg ieder datacenter zijn er echter één of enkele racks te vinden die onvoldoende lucht naar toe wordt geblazen om de warmte goed af te kunnen voeren. Servers kunnen hierdoor oververhit raken, met downtime tot gevolg. Vaak kiezen datacenters er daarom voor maatregelen te nemen om ook deze racks te kunnen koelen, zoals het installeren van een systeem met warme en koude gangen of een verhoogde vloer om de luchtstromen op de juiste plaats te krijgen.

Ebullient biedt nu een alternatief. Indien de airconditioners in een datacenters één of enkele racks niet kunnen bereiken kunnen beheerders er voortaan ook voor kiezen in deze racks de Ebullient ER32 te implementeren. Dit precisiekoelsysteem kan hierdoor zeer nauwkeurig specifieke servers koelen die oververhit dreigen te raken. Storingen en downtime wordt hierdoor voorkomen, zonder dat geïnvesteerd hoeft te worden in grootschalige aanpassingen van het datacenter.

Meer over
Lees ook
Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn.

Nieuwe koelingstechnieken in aantocht

Nieuwe koelingstechnieken in aantocht

Op het gebied van het koelen van datacenters gebeurt meer dan alleen vloeistofkoeling. Twee recente ontwikkelingen laten dit duidelijk zien.

Waterrestricties dreigen voor datacenters in Londen, Thames Water neemt maatregelen

Waterrestricties dreigen voor datacenters in Londen, Thames Water neemt maatregelen

Thames Water, het private nutsbedrijf dat 15 miljoen mensen van water voorziet in het Verenigd Koninkrijk, overweegt drastische maatregelen om het waterverbruik van datacenters in Londen te verminderen. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het overweegt om onder andere ‘flow restrictors’ te plaatsen en operators hogere tarieven op te leggen tijdens1