Ebullient introduceert in-rack precisiekoelsysteem

Ebullient, leverancier van vloeistof gebaseerde koelsystemen, introduceert de Ebullient ER32. Dit is het nieuwste in-rack precisiekoelsysteem voor datacenters van het bedrijf.

ebullient Veel datacenters vertrouwen op airconditioners om servers te koelen. In nagenoeg ieder datacenter zijn er echter één of enkele racks te vinden die onvoldoende lucht naar toe wordt geblazen om de warmte goed af te kunnen voeren. Servers kunnen hierdoor oververhit raken, met downtime tot gevolg. Vaak kiezen datacenters er daarom voor maatregelen te nemen om ook deze racks te kunnen koelen, zoals het installeren van een systeem met warme en koude gangen of een verhoogde vloer om de luchtstromen op de juiste plaats te krijgen.

Ebullient biedt nu een alternatief. Indien de airconditioners in een datacenters één of enkele racks niet kunnen bereiken kunnen beheerders er voortaan ook voor kiezen in deze racks de Ebullient ER32 te implementeren. Dit precisiekoelsysteem kan hierdoor zeer nauwkeurig specifieke servers koelen die oververhit dreigen te raken. Storingen en downtime wordt hierdoor voorkomen, zonder dat geïnvesteerd hoeft te worden in grootschalige aanpassingen van het datacenter.

Meer over
Lees ook
Onderzoeksbureau brengt voor- en nadelen van een- en tweefasige vloeistofkoeling in kaart

Onderzoeksbureau brengt voor- en nadelen van een- en tweefasige vloeistofkoeling in kaart

Met de voortdurende toename van het thermische ontwerpvermogen (TDP) van chips hebben traditionele methoden voor luchtkoeling steeds meer moeite om te voldoen aan de koelvereisten van moderne hyperscale datacenters, schrijft analist Yulin Wang van IDTechEx in een blog post. Als gevolg hiervan is vloeistofkoeling naar voren gekomen als een veelbelo1

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

In de Verenigde Staten heeft de federale overheid voor een bedrag van 40 miljoen dollar subsidies verleend aan bedrijven en universiteiten die nader onderzoek willen doen aan liquid cooling. In totaal zijn vijftien leveranciers en universitaire laboratoria geselecteerd om de eerste stappen te zetten onder COOLERCHIPS, een programma om het stroomve1

Mark Boeren, CEO Pathema, over energie- en watertransities

Mark Boeren, CEO Pathema, over energie- en watertransities

Om de warmte van een datacenter af te stoten zijn er meerdere mogelijkheden, waaronder een warmtenet luchtgekoeld en watergekoeld (adiabatisch). Iedere methode heeft zijn eigen uitdagingen. Watergekoelde systemen hebben bijvoorbeeld te maken met kalkaanslag, corrosie en microbiologische vervuiling.