Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Coolworld Rentals our dedicated transport for delivery

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn. Het huidige managementteam zal het bedrijf door deze volgende groeifase leiden en samen met AEIF3 herinvesteren in het bedrijf.

Coolworld, ambitieuze groei door investeringen en professionalisering

In drie decennia van organische groei heeft Coolworld een marktleidende positie opgebouwd als specialist in het verhuren van oplossingen voor temperatuurbeheersing. In zes Europese landen bedient Coolworld zijn klanten via lokale depots om een hoge reactiesnelheid te garanderen en de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

In 2019 investeerde Gimv samen met de oprichters en het managementteam in Coolworld om groei en investeringen in vloot, IT-infrastructuur en organisatie mogelijk te maken. Dit heeft de lokale aanwezigheid van ons bedrijf versterkt, zodat we altijd dicht bij de klanten zijn.

Voor onze klanten betekent dit:

  • Een groeiende jonge en energiezuinige vloot
  • Beschikbaarheid van de beste machines in hun klasse
  • Een gestroomlijnde en professionele organisatie als partner voor de lange termijn

 Er worden geen verdere financiële details bekendgemaakt

 (bron)

Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.