Digital Twin Consortium lanceert telecom working group

digital-twin-consortium280210

Het Digital Twin Consortium heeft een nieuwe werkgroep gelanceerd die zich volledig gaat toeleggen op het ontwikkelen van digital twins voor telecom-sites. De DTC Telecommunications Working Group heeft als doelstelling meegekregen om de toepassing en de acceptatie van digitale tweelingen in de wereldwijde telecommarkt te stimuleren.

De werkgroep ziet zich geconfronteerd met wat men noemt ‘steeds complexere marktuitdagingen’. De digitale infrastructuur wordt in veel landen geconfronteerd met fragmentatieproblemen, zo stelt men, waarbij steeds meer aanbieders de markt betreden. Hierdoor wordt het moeilijker om voldoende schaalgrootte te bereiken, nieuwe netwerkimplementaties te ondersteunen, capaciteit uit te breiden en nieuwe functies te introduceren. Dit heeft gevolgen voor de levering van nieuwe diensten en nieuwe inkomstenstromen, aldus het consortium, waardoor de groeikansen van telecomaanbieders worden beperkt.

De werkgroep is van plan deze uitdagingen aan te gaan door gebruik te maken van digitale tweelingen. Digital twins zijn in staat om een 360-graden beeld van netwerkprestaties te bieden en verbeterde analyses, optimale dekking en effectief beheer mogelijk te maken. Simulaties spelen hierbij een grote rol. Door bijvoorbeeld een virtueel model van een site, een gebied of een proces te maken, kunnen meerdere initiatieven worden gevisualiseerd en getest, en kunnen op data gebaseerde beslissingen worden genomen nog voordat er fysiek daadwerkelijk iets gebouwd behoeft te worden. Hiermee wil het consortium een zogeheten ‘virtual-first planning’in de telecom-sector mogelijk maken.

 

 

Meer over
Lees ook
Digital Twin Consortium publiceert Platform Stack Architectural Framework

Digital Twin Consortium publiceert Platform Stack Architectural Framework

Digital twins kunnen een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we datacenters ontwerpen, onderhouden en beheren. Hiervoor is het echter wel van groot belang dat digitale tweelingen worden ontworpen en gebouwd op basis van de beschikbare best practices voor schaalbaarheid, interoperabiliteit en composability.

Frans digital twin-pionier overgenomen

Frans digital twin-pionier overgenomen

Keysight Technologies, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van test- en meetapparatuur voor elektronische systemen, heeft de Franse pionier op het gebied van digital twins ESI Group overgenomen.

Digital twins bieden oplossing voor opleiden van medewerkers

Digital twins bieden oplossing voor opleiden van medewerkers

De arbeidsmarkt voor datacenter-personeel is overspannen. Veel bedrijven kunnen nauwelijkspersoneel vinden of vasthouden. Tegelijkertijd bestaat er in Nederland geen reguliere opleidingdie datacenter-specialisten opleidt. Dus moeten we het zelf doen. Kunnen Digital Twins een rol spelen bij het opleiden van medewerkers? Jos Bijvoet denkt van wel. En...