Digital Realty Trust overweegt Interxion over te nemen

Mogelijk is er opnieuw een grote overname op komst op de colocatie markt. Digital Realty Trust overweegt de grote Europese colocatie provider Interxion over te nemen.

datacenter2 Dit melden verschillende media op basis van DealReporter. Digital Realty richt zich vanouds op het bouwen en verkopen van wholesale datacenterruimte. Het bedrijf heeft zijn strategie echter verlegd en richt zich in toenemende mate op de colocatie en interconnect markt. Deze markt wordt gedomineerd door grote partijen als Interxion, Equinix en TelecityGroup. Twee van deze spelers, Equinix en TelecityGroup, zijn onlangs gefuseerd na de overname van TelecityGroup door Equinix.

40 Europese datacenters

Mogelijk wordt dus ook Interxion nu overgenomen. Digital Realty beschikt al langer over zo’n 20 datacenters in Europa, terwijl Interxion in deze regio 40 datacenters in bezit heeft. Hiermee komt het bedrijf wat betreft aantal datacenters op gelijk hoogte met Equinix, dat na de overname van TelecityGroup ruim 60 datacenters in handen heeft.

Digital Realty nam vorig jaar nog de grote Amerikaanse colocatie en interconnect specialist Telx. Dit bedrijf werd overgenomen door 1,9 miljard dollar. Met de overname van Interxion lijkt het Digital Realty zijn pijlen nu ook op de Europese colocatie en interconnect markt te richten.

Meer over
Lees ook
Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Als in Duitsland de pers schrijft over een nieuw en groot datacenter is dat in principe geen nieuws voor de Nederlandse markt. Anders wordt het als het persbericht, waar iedereen naar verwijst, een paar punten bevat die juist elke Nederlander met kennis van de lokale datacentermarkt direct opvalt.

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

DIF, een Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren als telecommunicatie maar bijvoorbeeld ook fabrikanten van batterijen, is overgenomen door CVC Capital Partners.

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie1