Digital Realty Trust overweegt Interxion over te nemen

Mogelijk is er opnieuw een grote overname op komst op de colocatie markt. Digital Realty Trust overweegt de grote Europese colocatie provider Interxion over te nemen.

datacenter2 Dit melden verschillende media op basis van DealReporter. Digital Realty richt zich vanouds op het bouwen en verkopen van wholesale datacenterruimte. Het bedrijf heeft zijn strategie echter verlegd en richt zich in toenemende mate op de colocatie en interconnect markt. Deze markt wordt gedomineerd door grote partijen als Interxion, Equinix en TelecityGroup. Twee van deze spelers, Equinix en TelecityGroup, zijn onlangs gefuseerd na de overname van TelecityGroup door Equinix.

40 Europese datacenters

Mogelijk wordt dus ook Interxion nu overgenomen. Digital Realty beschikt al langer over zo’n 20 datacenters in Europa, terwijl Interxion in deze regio 40 datacenters in bezit heeft. Hiermee komt het bedrijf wat betreft aantal datacenters op gelijk hoogte met Equinix, dat na de overname van TelecityGroup ruim 60 datacenters in handen heeft.

Digital Realty nam vorig jaar nog de grote Amerikaanse colocatie en interconnect specialist Telx. Dit bedrijf werd overgenomen door 1,9 miljard dollar. Met de overname van Interxion lijkt het Digital Realty zijn pijlen nu ook op de Europese colocatie en interconnect markt te richten.

Meer over
Lees ook
Relined Fiber Network neemt NDIX over

Relined Fiber Network neemt NDIX over

Relined Fiber Network, de leverancier van glasvezelverbindingen in Noordwest-Europa, neemt NDIX over. De overname geeft Relined en NDIX een stevige basis voor verdere groei van connectiviteitsdiensten binnen de zakelijk markt.

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn.

AI gaat forse impact hebben op de colo-markt

AI gaat forse impact hebben op de colo-markt

De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) zullen een aanzienlijke impact hebben op colocatie-datacenters. Clouddiensten die AI-gestuurde applicaties en processen kunnen ondersteunen, zullen in trek blijven naarmate organisaties AI-gestuurde applicaties en processen gaan gebruiken, stellen Stéphane Piot Sylvain Loizeau, mar1