Datacenterbeheerders zetten in op converged infrastructuur

Bedrijven zetten in toenemende mate in op converged infrastructuur en white-box servers. Vooral de snelheid en eenvoudig waarmee deze infrastructuur kan worden geïmplementeerd speelt hierbij een belangrijke rol.

Dit blijkt uit onderzoek van 451 Research. 17% van de senior IT-professionals geeft aan in de komende maanden meer te gaan investeren in traditionele infrastructuur van partijen als HP en Dell. Tegelijkertijd geeft een aanzienlijk grotere groep (40%) aan meer te investeren in converged infrastructuur van partijen als VCE en NetApp.

Eenvoud en snelheid

43% van de senior IT-professionals noemt de eenvoudig en snelheid waarmee converged infrastructuur kan worden geïmplementeerd in combinatie met de integratiemogelijkheden als belangrijke reden om over te stappen op converged infrastructuur. Een gebrek aan de juiste kennis wordt gezien als het grootste obstakel (41%).

4% van de bedrijven heeft op dit moment white-box servers in hun datacenter in gebruik. 6% van de ondervraagde bedrijven geeft aan een overstap van hun standaard servers naar white-box servers te overwegen.

Meer over
Lees ook
Gelekte slide van Nvidia laat datacenter-chips zien die tot wel 1000 Watt gebruiken

Gelekte slide van Nvidia laat datacenter-chips zien die tot wel 1000 Watt gebruiken

De volgende generatie datacenter-processoren van AMD, Intel en Nvidia zal 500 tot 1000W aan stroom verbruiken, zo blijkt uit een naar verluid uitgelekte dia van een Gigabyte-roadmap die is gepubliceerd door de gerenommeerde hardware-leaker HXL. Het zal een serieuze inspanning vergen om deze CPU's en GPU's te koelen. En dat probleem gaat al spelen1

Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

De Europese Commissie heeft een vragenlijst beschikbaar gemaakt voor partijen die input willen geven op de nieuwe EcoDesign-regels voor servers en storage.

Intel stoot Data Center Solutions Group af

Intel stoot Data Center Solutions Group af

Als onderdeel van zijn IDM 2.0-strategie heeft Intel besloten zijn Data Center Solutions Group (DSG) af te stoten. Overnemende partij is Mitac uit Taiwan. IDM staat voor Integrated Device Manufacturer. Deze strategie betekent in de praktijk dat het Californische concern alle niet-kernactiviteiten afstoot.