Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

free-ict-europe-300134

De Europese Commissie heeft een vragenlijst beschikbaar gemaakt voor partijen die input willen geven op de nieuwe EcoDesign-regels voor servers en storage.

Daarbij gaat het onder meer om de verplichte beschikbaarheid van firmare, een van de punten waar vooral branchevereniging Free ICT Europe zich hard voor heeft gemaakt. Het complete project zal nog twee tot drie jaar duren, maar voor de vragenlijst is de deadline al op 28 april.

Partijen

De vragenlijst is gericht op vertegenwoordigers in verschillende markten die te maken krijgen met de nieuwe Europese regelgeving: producenten, datacenterbeheerders, maar dus ook recyclers en reparateurs van serverapparatuur. Zij kunnen zich ook registreren voor de openbare consultaties.

Eerder is al een vergelijkbaar verzoek binnengekomen voor netwerkapparatuur en software. De deadline daarvoor is 12 mei.

 

(dit artikel verscheen eerder op circulaire-it.nl)

Meer over
Lees ook
Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

De Europese brancheorganisatie voor elektronische brand- en beveiligingsindustrie Euralarm heeft een nieuwe Task Group opgericht met de focus op milieu- en duurzaamheidskwesties.

Amsterdam en de datacenters moeten gaan bewegen

Amsterdam en de datacenters moeten gaan bewegen

Amsterdam heeft er nog een probleem bij en volgens de lokale pers zal nu nog meer naar datacenters gekeken gaan worden. Die belangstelling heeft niets te maken met het gebrek aan stroom of ruimte. Amsterdam heeft enorme behoefte aan restwarmte om het warmtenet te kunnen realiseren.

CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

Het CEDaCI-project waaraan onder andere Green IT Amsterdam en later SDIA deelnamen, begint een stevige impact op de verduurzaming van datacenters te krijgen. Het Circular Economy-ready Server-ontwerp van het CEDaCI-project is deze zomer namelijk opgenomen in de bekende Open Compute Project (OCP) database.