Datacenterbeheerders zetten in op converged infrastructuur

Bedrijven zetten in toenemende mate in op converged infrastructuur en white-box servers. Vooral de snelheid en eenvoudig waarmee deze infrastructuur kan worden geïmplementeerd speelt hierbij een belangrijke rol.

Dit blijkt uit onderzoek van 451 Research. 17% van de senior IT-professionals geeft aan in de komende maanden meer te gaan investeren in traditionele infrastructuur van partijen als HP en Dell. Tegelijkertijd geeft een aanzienlijk grotere groep (40%) aan meer te investeren in converged infrastructuur van partijen als VCE en NetApp.

Eenvoud en snelheid

43% van de senior IT-professionals noemt de eenvoudig en snelheid waarmee converged infrastructuur kan worden geïmplementeerd in combinatie met de integratiemogelijkheden als belangrijke reden om over te stappen op converged infrastructuur. Een gebrek aan de juiste kennis wordt gezien als het grootste obstakel (41%).

4% van de bedrijven heeft op dit moment white-box servers in hun datacenter in gebruik. 6% van de ondervraagde bedrijven geeft aan een overstap van hun standaard servers naar white-box servers te overwegen.

Meer over
Lees ook
Onder invloed van AI groeien server-verkopen enorm

Onder invloed van AI groeien server-verkopen enorm

De verkopen van servers die worden in gezet voor AI-toepassingen vertonen een enorme groei. Volgens onderzoeksbureau TrendForce gaat het dit jaar alleen al om een toename van 34 procent. Aan datacenters de taak om al deze apparatuur een plekje te geven.

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

De nieuwe interconnect omvat een nieuwe generatie bekabeling, backplanes, board-to-board-connectoren en near-ASIC connector-naar-kabeloplossingen die werken met snelheden tot 224 Gbps-PAM4. Om dit soort snelheden te realiseren was een nieuwe systeemarchitectuur nodig met meerdere chip-naar-chip-verbindingensschema’s.

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

In de Verenigde Staten heeft de federale overheid voor een bedrag van 40 miljoen dollar subsidies verleend aan bedrijven en universiteiten die nader onderzoek willen doen aan liquid cooling. In totaal zijn vijftien leveranciers en universitaire laboratoria geselecteerd om de eerste stappen te zetten onder COOLERCHIPS, een programma om het stroomve1