Datacenterbeheerders zetten in op converged infrastructuur

Bedrijven zetten in toenemende mate in op converged infrastructuur en white-box servers. Vooral de snelheid en eenvoudig waarmee deze infrastructuur kan worden geïmplementeerd speelt hierbij een belangrijke rol.

Dit blijkt uit onderzoek van 451 Research. 17% van de senior IT-professionals geeft aan in de komende maanden meer te gaan investeren in traditionele infrastructuur van partijen als HP en Dell. Tegelijkertijd geeft een aanzienlijk grotere groep (40%) aan meer te investeren in converged infrastructuur van partijen als VCE en NetApp.

Eenvoud en snelheid

43% van de senior IT-professionals noemt de eenvoudig en snelheid waarmee converged infrastructuur kan worden geïmplementeerd in combinatie met de integratiemogelijkheden als belangrijke reden om over te stappen op converged infrastructuur. Een gebrek aan de juiste kennis wordt gezien als het grootste obstakel (41%).

4% van de bedrijven heeft op dit moment white-box servers in hun datacenter in gebruik. 6% van de ondervraagde bedrijven geeft aan een overstap van hun standaard servers naar white-box servers te overwegen.

Meer over
Lees ook
Immersive cooling ontwikkelaar iXora toont tweede concept model: de HRM-10X

Immersive cooling ontwikkelaar iXora toont tweede concept model: de HRM-10X

Na succesvolle previews tijdens de Next-Gen Datacenter Cooling Summit (Woerden, Nederland) en Slush 2021 (Helsinki, Finland), onthult iXora officieel haar tweede concept model. De HRM-10X is gebaseerd op dezelfde techniek als de eerdere HRM-3X.

Immersie koeling technologie van Asperitas voldoet als eerste aan eisen van Open Compute Project

Immersie koeling technologie van Asperitas voldoet als eerste aan eisen van Open Compute Project

De Nederlandse datacenter immersie koeling specialist Asperitas voldoet met haar AIC24 oplossing aan de kwaliteits- en veiligheidskwalificatie van de wereldwijde technologie gemeenschap OCP behaald. Open Compute Project (OCP) erkent de oplossing als de eerste immersie koeling technologie die gevalideerd is voor gebruik in het OCP-domein.

Supercomputer koelt zichzelf met warm water

Supercomputer koelt zichzelf met warm water

De SuperMUC-NG laat zien dat nieuwe ideeën en concepten belangrijke bijdragen kunnen leveren aan de verduurzaming van de digitale infrastructuur. Deze supercomputer van Intel-Lenovo is geïnstalleerd in het Leibniz Supercomputer Centre in het Duitse Garching en wordt gebruikt voor complexe wetenschappelijke berekeningen. Als ge1