Datacenter United opent eerste ‘Tier IV constructed’ datacenter in België

datacenter-united-300200

Datacenter United, Belgische aanbieder van hoogwaardige datacenterdiensten op zes locaties in België, heeft zopas voor het nieuwe Antwerpse datacenter een ‘Tier IV constructed facility’-certificaat ontvangen van het Amerikaanse Uptime Institute. In het voorjaar van 2021 ontving het bedrijf al het ‘Tier IV design’-certificaat.

Het nieuwe constructiecertificaat bevestigt dat Datacenter United haar infrastructuur en voorzieningen gebouwd heeft volgens de allerhoogste eisen op vlak van redundantie. Dit datacenter is uniek want het enige in zijn soort in België met dit certificaat. Ook in Europa zijn er slechts enkele datacenters die dit hoge niveau van service en veiligheid kunnen bieden. 

Meer over
Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.