Datacenter Almere failliet

DC Almere

Omroep Flevoland meldde afgelopen donderdag dat Datacenter Almere op dinsdag 25 oktober failliet is verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Bij het faillissement zijn ook ICT Campus Almere en NL Datastore betrokken.

Het komt zelden voor in Nederland dat er datacenters failliet gaan. Tot zover bekend is dit het derde geval sinds het begin van de eeuw. Datahouse had daarmee indertijd de primeur. Daar leidde het omvallen van de vestiging in België tot onrust onder de klanten en leveranciers in Nederland. Die haalden vervolgens de spullen halsoverkop weg, waardoor de business in een klap verdampte.

Het andere datacenter dat failliet ging was DC Den Helder. Dat ging nog voor de oplevering in 2013 op zwart. Naar het schijnt heeft dat gebouw jaren leeggestaan en is het pas sinds begin dit jaar, onder een andere naam, als colo datacenter actief.

Datacenter Almere was eveneens een andere naam voor een reeds bestaand gebouw. De eerste naam die op de gevel prijkte was van Vancis. Dat is in 2017 overgenomen door Interxion, dat zelf ook weer door Digital Realy is gekocht. Welke naambord er nu op het pand komt te staan is nog onbekend. De ligging is zal zeker geen belemmering mogen zijn om de bestemming intact te houden.

Meer over
Lees ook
Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

In het Schotse Edinburgh wordt een systeem getest om te onderzoeken of de restwarmte van een groot computercentrum kan worden opgeslagen in ongebruikte mijnwerken, om vervolgens gebruikt te worden om huizen te verwarmen.

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

In de Amerikaanse staat Virginia is groen licht gegeven voor de bouw van een van de grootste datacenter-campussen ter wereld. Dit besluit is genomen door de bestuurders van Prince William County in Noord-Virginia, na een openbare hoorzitting die meer dan 24 uur in beslag nam.