Datacenter Almere failliet

DC Almere

Omroep Flevoland meldde afgelopen donderdag dat Datacenter Almere op dinsdag 25 oktober failliet is verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Bij het faillissement zijn ook ICT Campus Almere en NL Datastore betrokken.

Het komt zelden voor in Nederland dat er datacenters failliet gaan. Tot zover bekend is dit het derde geval sinds het begin van de eeuw. Datahouse had daarmee indertijd de primeur. Daar leidde het omvallen van de vestiging in België tot onrust onder de klanten en leveranciers in Nederland. Die haalden vervolgens de spullen halsoverkop weg, waardoor de business in een klap verdampte.

Het andere datacenter dat failliet ging was DC Den Helder. Dat ging nog voor de oplevering in 2013 op zwart. Naar het schijnt heeft dat gebouw jaren leeggestaan en is het pas sinds begin dit jaar, onder een andere naam, als colo datacenter actief.

Datacenter Almere was eveneens een andere naam voor een reeds bestaand gebouw. De eerste naam die op de gevel prijkte was van Vancis. Dat is in 2017 overgenomen door Interxion, dat zelf ook weer door Digital Realy is gekocht. Welke naambord er nu op het pand komt te staan is nog onbekend. De ligging is zal zeker geen belemmering mogen zijn om de bestemming intact te houden.

Meer over
Lees ook
Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.

Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Digital Realty en investeringsmaatschappij Blackstone hebben een gezamenlijke onderneming aangekondigd die vier hyperscale datacentercampussen in drie metropolen verspreid over Europa en Noord-Amerika gaat opzetten. De ontwikkeling vertegenwoordigt een totale investering van ongeveer 7 miljard dollar en is gericht op het leveren van ongeveer 500 m1

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Het Franse private equity bedrijf Ardian heeft de datacenteronderneming Verne Global overgenomen van Digital 9 Infrastructure (D9). Deze overname is een belangrijke stap in de evolutie van Verne Global, dat sinds 2021 in handen was van D9, nadat het voor 231 miljoen Britse pond was gekocht.