Data Protectors koopt bunker uit Tweede Wereldoorlog

Data Protectors heeft een bunker uit de Tweede Wereldoorlog gekocht van de overheid. Het datacenterbedrijf betaalt 350.000 euro voor de oude bunker, die is gelegen aan de Van Ouwenlaan in Den Haag.

Het bouwwerk is opgebouwd uit twee bouwlagen en heeft een totale oppervlakte van 2.160 m2. De bunker heeft onderdeel uit gemaakt van de zogeheten Antlantikwall. Dit is een Duitse verdedigingslinie die tijdens de Tweede Wereldoorlog langs de Europese westkust liep.

Gekraakt

De bunker is op dit moment gekraakt. Data Protectors heeft een kort geding aangespannen om de krakers uit het pand te krijgen. Dit geding dient morgen.

Het is niet de eerste keer dat Data Protectors een bunker opkoopt. Het bedrijf is eigenaar van drie verschillende datacenters in Europa, die alle zijn gevestigd in atoombunkers uit de Koude Oorlog. Twee hiervan zijn gevestigd in Nederland, namelijk in Kloetinge en Oegstgeest. De derde bunker staat in het Duitse Hannover.

 
Meer over
Lees ook
Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.