Circle B kondigt strategisch partnerschap met DCspine aan

circle-b-logo

Circle B, toonaangevende leverancier van OCP-oplossingen in Nederland, kondigde onlangs een strategisch partnerschap met DCspine aan. DCspine is provider van digitale connectiviteitsnetwerken met een netwerk van darkfiber om hybride colocaties met elkaar te verbinden. Het biedt snelle en verbeterde carrier-neutrale connectiviteit in de Benelux en Frankfurt als antwoord op een sterk toenemende behoefte aan rekenkracht en opslag.

Het partnerschap stelt klanten in staat om hun bestaande infrastructuur naadloos te verbinden met andere datacentra, via een software-defined netwerk via de redundante dark fiber van DCspine en de Circle B-maincubes datacenterfaciliteiten die zich richten op Open Compute. Bovendien bespaart dit de klanten tijd en moeite om snel verbinding te maken met hun datacenters op afgelegen locaties in Nederland, met een lage latentie in de datatransmissies. Het connectiviteitsgemak zal ook merkbaarder zijn, aangezien de datacenters overal in Nederland kunnen worden geleverd via een enkele lijn, waardoor spiegeling van servers mogelijk is. Dit is mogelijk omdat de bedrijven samen een raamwerk bieden. Hiermee kan een workload over verschillende datacenters worden verdeeld. Zo zijn gegevens te back-uppen als een specifiek datacenter onbereikbaar is.

"Met deze samenwerking zullen klanten in de Benelux en Frankfurt profiteren van gemakkelijke toegang tot efficiënte opslag- en rekenresources op basis van Open Compute, aangezien ze toegang hebben tot de diensten van Circle B in alle datacenters van Dcspine. Dit is zeer relevant voor een groeiend aantal klanten dat kiest voor IaaS in plaats van hun eigen apparatuur te beheren, waardoor ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten," zegt Bram de Schepper, Account Director bij Eurofiber-DCspine.

"Door de services van DCspine toe te voegen aan het Circle B-portfolio, versterken we onze kernpropositie van schaalbaarheid en flexibiliteit," geeft Vinita Arora, salesmanager bij Circle B aan. "Circle B, dat samenwerkt met DCspine, betekent dat bedrijven vanuit vrijwel elk datacenter in de Benelux gemakkelijk en flexibel toegang hebben tot onze rack-scale Open Compute Project-gebaseerde infrastructuuroplossingen die we bieden vanaf onze eerste PoP bij maincubes AMS01 in Amsterdam. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor klanten om een ​​dual-datacenter te runnen of eenvoudig uit te breiden, volledig beheerd en ondersteund door Circle B on-site datacenter-engineers," voegt Menno Kortekaas, CTO bij Circle B.

Met de snelle gegevensgeneratie door verschillende bedrijfsopstellingen in verschillende industrieën, is er een toenemende behoefte om de datacomplexiteit van deze bedrijven te verminderen, die niet langer zou volstaan ​​met de traditionele netwerkarchitectuur. Het partnerschap tussen Circle B-maincubes en DCspine bevordert een robuuste digitale infrastructuur Het partnerschap zal het voordelen benutten van op OCP gebaseerde datacentra die met elkaar verbonden zijn via de toonaangevende interconnectiviteitsprovider in de regio.

Lees ook
CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd

CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd

In 2018 betrad CyrusOne de Nederlandse markt. Tussen Amsterdam en Haarlem werd een eerste datacenter gebouwd, in de kop van Noord Holland werd 33 hectare grond gereserveerd. Eind april is door een melding van de gemeente Hollands Kroon duidelijk geworden dat de businessplannen van het bedrijf grondig zijn gewijzigd.

Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

Er is altijd nog hoop voor oude, leegstaande kantoorgebouwen of verloederde parkeerplaatsen in het centrum aan een stad. Een dochteronderneming van Digital Realty heeft namelijk plannen ingediend om een datacenter van niet minder dan 13 verdiepingen te bouwen in downtown Los Angeles.

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

De nieuwe interconnect omvat een nieuwe generatie bekabeling, backplanes, board-to-board-connectoren en near-ASIC connector-naar-kabeloplossingen die werken met snelheden tot 224 Gbps-PAM4. Om dit soort snelheden te realiseren was een nieuwe systeemarchitectuur nodig met meerdere chip-naar-chip-verbindingensschema’s.