<


Circle B kondigt strategisch partnerschap met DCspine aan

circle-b-logo

Circle B, toonaangevende leverancier van OCP-oplossingen in Nederland, kondigde onlangs een strategisch partnerschap met DCspine aan. DCspine is provider van digitale connectiviteitsnetwerken met een netwerk van darkfiber om hybride colocaties met elkaar te verbinden. Het biedt snelle en verbeterde carrier-neutrale connectiviteit in de Benelux en Frankfurt als antwoord op een sterk toenemende behoefte aan rekenkracht en opslag.

Het partnerschap stelt klanten in staat om hun bestaande infrastructuur naadloos te verbinden met andere datacentra, via een software-defined netwerk via de redundante dark fiber van DCspine en de Circle B-maincubes datacenterfaciliteiten die zich richten op Open Compute. Bovendien bespaart dit de klanten tijd en moeite om snel verbinding te maken met hun datacenters op afgelegen locaties in Nederland, met een lage latentie in de datatransmissies. Het connectiviteitsgemak zal ook merkbaarder zijn, aangezien de datacenters overal in Nederland kunnen worden geleverd via een enkele lijn, waardoor spiegeling van servers mogelijk is. Dit is mogelijk omdat de bedrijven samen een raamwerk bieden. Hiermee kan een workload over verschillende datacenters worden verdeeld. Zo zijn gegevens te back-uppen als een specifiek datacenter onbereikbaar is.

"Met deze samenwerking zullen klanten in de Benelux en Frankfurt profiteren van gemakkelijke toegang tot efficiënte opslag- en rekenresources op basis van Open Compute, aangezien ze toegang hebben tot de diensten van Circle B in alle datacenters van Dcspine. Dit is zeer relevant voor een groeiend aantal klanten dat kiest voor IaaS in plaats van hun eigen apparatuur te beheren, waardoor ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten," zegt Bram de Schepper, Account Director bij Eurofiber-DCspine.

"Door de services van DCspine toe te voegen aan het Circle B-portfolio, versterken we onze kernpropositie van schaalbaarheid en flexibiliteit," geeft Vinita Arora, salesmanager bij Circle B aan. "Circle B, dat samenwerkt met DCspine, betekent dat bedrijven vanuit vrijwel elk datacenter in de Benelux gemakkelijk en flexibel toegang hebben tot onze rack-scale Open Compute Project-gebaseerde infrastructuuroplossingen die we bieden vanaf onze eerste PoP bij maincubes AMS01 in Amsterdam. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor klanten om een ​​dual-datacenter te runnen of eenvoudig uit te breiden, volledig beheerd en ondersteund door Circle B on-site datacenter-engineers," voegt Menno Kortekaas, CTO bij Circle B.

Met de snelle gegevensgeneratie door verschillende bedrijfsopstellingen in verschillende industrieën, is er een toenemende behoefte om de datacomplexiteit van deze bedrijven te verminderen, die niet langer zou volstaan ​​met de traditionele netwerkarchitectuur. Het partnerschap tussen Circle B-maincubes en DCspine bevordert een robuuste digitale infrastructuur Het partnerschap zal het voordelen benutten van op OCP gebaseerde datacentra die met elkaar verbonden zijn via de toonaangevende interconnectiviteitsprovider in de regio.

Lees ook
NEN-EN 50600-1 en NEN-EN 50600 voor datacenters geüpdatet en gepubliceerd

NEN-EN 50600-1 en NEN-EN 50600 voor datacenters geüpdatet en gepubliceerd

Twee normen voor de constructie en beveiliging van datacenters zijn herzien en gepubliceerd. De normen geven richtlijnen voor de constructie en fysieke beveiliging van (gebouwen voor) datacenters. De richtlijnen zijn ingedeeld op basis van classificaties en criteria uit NEN-EN 50600-1 en onderdeel van de Europese normenserie NEN-EN 50600. De twee normen...

Waar blijven de Digital Twins?

Waar blijven de Digital Twins?

Mist de datacenterindustrie de boot als het om Digital Twins gaat? Dat is wellicht een wat al te stellige uitspraak, maar duidelijk is wel dat we als branche zeker niet voorop lopen als het gaat om de adoptie van deze aanpak. En dat is toch opmerkelijk, want de voordelen van deze technologie zijn groot.

Modulair bouwen van datacentra

Modulair bouwen van datacentra

Heeft u plannen om een edge, regionaal of hyperscale datacenter te bouwen? Of wilt u een bestaand datacenter opschalen? Dan weet u dat op schema blijven, zo min mogelijk vertraging oplopen en deadlines halen of zelfs verslaan het verschil kunnen betekenen tussen oplossingen of problemen, succes of falen en winst of verlies.