Circle B kondigt strategisch partnerschap met DCspine aan

circle-b-logo

Circle B, toonaangevende leverancier van OCP-oplossingen in Nederland, kondigde onlangs een strategisch partnerschap met DCspine aan. DCspine is provider van digitale connectiviteitsnetwerken met een netwerk van darkfiber om hybride colocaties met elkaar te verbinden. Het biedt snelle en verbeterde carrier-neutrale connectiviteit in de Benelux en Frankfurt als antwoord op een sterk toenemende behoefte aan rekenkracht en opslag.

Het partnerschap stelt klanten in staat om hun bestaande infrastructuur naadloos te verbinden met andere datacentra, via een software-defined netwerk via de redundante dark fiber van DCspine en de Circle B-maincubes datacenterfaciliteiten die zich richten op Open Compute. Bovendien bespaart dit de klanten tijd en moeite om snel verbinding te maken met hun datacenters op afgelegen locaties in Nederland, met een lage latentie in de datatransmissies. Het connectiviteitsgemak zal ook merkbaarder zijn, aangezien de datacenters overal in Nederland kunnen worden geleverd via een enkele lijn, waardoor spiegeling van servers mogelijk is. Dit is mogelijk omdat de bedrijven samen een raamwerk bieden. Hiermee kan een workload over verschillende datacenters worden verdeeld. Zo zijn gegevens te back-uppen als een specifiek datacenter onbereikbaar is.

"Met deze samenwerking zullen klanten in de Benelux en Frankfurt profiteren van gemakkelijke toegang tot efficiënte opslag- en rekenresources op basis van Open Compute, aangezien ze toegang hebben tot de diensten van Circle B in alle datacenters van Dcspine. Dit is zeer relevant voor een groeiend aantal klanten dat kiest voor IaaS in plaats van hun eigen apparatuur te beheren, waardoor ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten," zegt Bram de Schepper, Account Director bij Eurofiber-DCspine.

"Door de services van DCspine toe te voegen aan het Circle B-portfolio, versterken we onze kernpropositie van schaalbaarheid en flexibiliteit," geeft Vinita Arora, salesmanager bij Circle B aan. "Circle B, dat samenwerkt met DCspine, betekent dat bedrijven vanuit vrijwel elk datacenter in de Benelux gemakkelijk en flexibel toegang hebben tot onze rack-scale Open Compute Project-gebaseerde infrastructuuroplossingen die we bieden vanaf onze eerste PoP bij maincubes AMS01 in Amsterdam. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor klanten om een ​​dual-datacenter te runnen of eenvoudig uit te breiden, volledig beheerd en ondersteund door Circle B on-site datacenter-engineers," voegt Menno Kortekaas, CTO bij Circle B.

Met de snelle gegevensgeneratie door verschillende bedrijfsopstellingen in verschillende industrieën, is er een toenemende behoefte om de datacomplexiteit van deze bedrijven te verminderen, die niet langer zou volstaan ​​met de traditionele netwerkarchitectuur. Het partnerschap tussen Circle B-maincubes en DCspine bevordert een robuuste digitale infrastructuur Het partnerschap zal het voordelen benutten van op OCP gebaseerde datacentra die met elkaar verbonden zijn via de toonaangevende interconnectiviteitsprovider in de regio.

Lees ook
Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

In het Schotse Edinburgh wordt een systeem getest om te onderzoeken of de restwarmte van een groot computercentrum kan worden opgeslagen in ongebruikte mijnwerken, om vervolgens gebruikt te worden om huizen te verwarmen.

NL-ix zet Nokia IP-routing in om te transformeren in gedistribueerd zakelijk internetknooppunt voor heel Europa

NL-ix zet Nokia IP-routing in om te transformeren in gedistribueerd zakelijk internetknooppunt voor heel Europa

NL-ix,Europa's grootste gedistribueerde Internet Exchange provider (IXP), zet Nokia 7750 Service Routers (SR) met snelheden tot 800GE interfaces in voor de meer dan 100 datacenters op het continent.

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.