CBRE zet AI van Litbit in voor predictief onderhoud en probleemdiagnose

pixabay-hrpixa-server-1032730_960_720

CBRE Data Centre Solutions gaat een samenwerking aan met het kunstmatige intelligentie (AI) bedrijf Litbit. Het bedrijf gaat AI-technologie van Litbit inzetten voor predictief onderhoud en het snel diagnostiseren van problemen.

Litbit levert CBRE een 'AI-persona' genaamd REMI, dat staat voor 'Risk Exposure Mitigation Intelligence'. REMI wordt door CBRE in getraind om de gebruikelijke werking van de datacenterfaciliteiten van het bedrijf te herkennen. Dit stelt de AI in staat afwijkende waarden te herkennen die kunnen wijzen op aanstormende problemen, nog voordat deze problemen daadwerkelijk optreden. REMI maakt hierdoor predictief onderhoud mogelijk, waarmee afwijkingen kunnen worden geadresseerd voordat deze tot problemen leiden.

'Kennis over alle faciliteiten in de achterzak'

REMI gaat zowel in de cloud draaien via smartphones als in de edge via permanent uitgerold apparaten. Enerzijds moet REMI medewerkers van CBRE ondersteunen op bemande locaties, terwijl de AI-persona tegelijkertijd inzicht geeft in locaties waar geen permanente bemanning aanwezig is. "Kunstmatige intelligentie transformeert sectoren in alle onderdelen van de economie. CBRE heeft altijd ingezet op het gebruik van technologie om betere resultaten te kunnen leveren aan onze klanten met een optimale balans tussen kosten en waarde. Wij zijn van mening dat deze technologie ons in staat stelt dit te verbeteren. Het idee dat kennis van alle faciliteiten, assets en apparaten die wij beheren in de achterzak van iedere CBRE technicus kan zitten is spannend en revolutionair", aldus Paul Saville-King, directeur van CBRE Data Centre Solutions.

"CBRE is het perfecte voorbeeld van een bedrijf wiens bedrijfsmodel getransformeerd kan worden door AI. Hun globale schaal, gevarieerde klantenbasis en missiekritieke taak betekent dat zij volledige flexibiliteit bij implementatie, grote schaalbaarheid en een volledige niet-invasieve manier om AI te implementeren nodig hebben", aldus Scott Noteboom, CEO van Litbit.

Lees ook
Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NL AIC en Surf pleiten voor een eigen op AI gerichte datacenter-infrastructuur voor Nederland

NL AIC en Surf pleiten voor een eigen op AI gerichte datacenter-infrastructuur voor Nederland

Generatieve AI, maar ook andere AI-applicaties zijn van groot belang voor noodzakelijke innovaties in gezondheid en zorg, in de energietransitie, in klimaat en duurzaamheid, in mobiliteit, in veiligheid en vele andere gebieden, stellen NL AIC en Surf in een artikel op de website van NL AIC.

AI Platform Alliance van start om voor kunstmatige intelligentie geoptimaliseerde datacentersystemen te vereenvoudigen

AI Platform Alliance van start om voor kunstmatige intelligentie geoptimaliseerde datacentersystemen te vereenvoudigen

Ampere, een ontwerper van ARM-datacenterchips, heeft een belangrijke stap gezet in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) door de AI Platform Alliance te lanceren. Deze alliantie, bestaande uit negen bedrijven, heeft als doel de systeemcomplexiteit te verminderen en betere samenwerking en openheid te bevorderen.