'Bedrijven geven in 2019 22,71 miljard dollar uit aan de bouw van datacenters'

Modern interior of server room in datacenter

De wereldwijde markt voor het bouwen van datacenters maakt een flinke groei door de komende jaren. Onderzoeksbureau MarketsandMarkets verwacht dat de markt een jaar-op-jaar groei van 9,3% zal laten zien. De markt is naar verwachting in 2019 goed voor een omzet van 22,73 miljard dollar.

MarketsandMarkets verwacht dat de totale omzet van de markt dit jaar uitkomt op 14,59 miljard dollar. Met name de Aziatische markt (APAC) presteert goed en komt in 2019 naar verwachting uit de bus als de grootste markt voor het bouwen van datacenters. Noord-Amerika staat op de tweede plaats. Het Midden-Oosten en Afrika (MEA) wordt door MarketsandMarkets gezien als de snelst groeiende markt voor de komende jaren.

De vraag naar dataopslag groeit volgens MarketsandMarkets snel. Hierdoor stijgt ook de behoefte aan datacenters, wat de markt ten goede komt. Datacenterbeheerders bouwen volledig nieuwe datacenters of breiden bestaande locaties uit met extra capaciteit. Deze ontwikkeling biedt dan ook kansen voor spelers in de markt.

Meer over
Lees ook
Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.