Batterijtak LG sluit aan bij TFCD, ook door batterijrichtlijn

LGES_Poland-Wroclaw

 

LG Energy Solution heeft zich aangesloten bij de wereldwijde Task Force on Climate-related Disclosures (TFCD) en moet transparantie bieden gedurende de gehele levenscyclus van de door haar geproduceerde batterijen.

De dochteronderneming voor lithium-ionbatterijen en energieopslag van de LG Group zei gisteren dat ze zich heeft aangesloten bij het initiatief van de Financial Stability Board (FSB), het internationale orgaan dat toezicht houdt op en aanbevelingen doet over het wereldwijde financiële systeem. Steeds meer beleggers eisen volgens LG dat producenten zich bij de TFCD aansluiten.

“We zullen de informatie over de bedrijfsfactoren die verband houden met klimaatverandering, die zich gedurende de gehele levenscyclus van de batterij kan voordoen, van productie en gebruik tot verwijdering, nauwgezet beheren en transparant openbaar maken, en zo onze activiteiten op het gebied van ESG verder versterken”, aldus LG Energy Solution (LGES) in een verklaring naar de media.

De FSB wil dat de rapportage van klimaatgerelateerde informatie een normaal onderdeel wordt van risicobeheer en strategische planningsprocessen. In 2017 beval de Task Force aan om openbaarmakingen te doen rond vier hoofdthema’s: governance, strategie, risicobeheer en metrieken en doelstellingen.

Batterijrichtlijn

In de Europese Unie wordt de komende jaren geleidelijk een richtlijn inzake de regulering van batterijen ingevoerd, die informatieverschaffing vereist over verschillende parameters, waaronder de koolstofvoetafdruk en de geleidelijke invoering van een verplicht gebruik van gerecycleerde materialen. Een “batterijpaspoort” – een digitaal traceer- en etiketteringssysteem voor alle onderdelen van batterijen – wordt ook verplicht.

De wereldwijde vraag naar batterijen zal volgens de interne analisten van LG Energy Solution in 2023 890 GWh bedragen, een stijging met een derde ten opzichte van 670 GWh in 2022 voor alle toepassingen en sectoren.

 

(Dit bericht verscheen eerder op Circulaire-IT.nl)

Lees ook
NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1