Atos wil duurzaamheidsactiviteiten verkopen aan Schneider Electric

atos-company-profile-bezons

 

Atos is in gesprek met Schneider Electric over de verkoop van zijn EcoAct-activiteiten. Daarmee stoot het Franse IT-concern opnieuw enkele activiteiten af die het niet langer als kernactiviteit beschouwt. Tegelijkertijd wil men echter wel degelijk verduurzaming blijven zien als onderdeel van het dienstenpakket. Onderdeel van de gesprekken is namelijk ook een alliantie waarbij Schneider Electric en Atos nauw gaan samenwerken op het gebied van verduurzaming van IT-infrastructuren.

De voorgestelde transactie omvat niet de digitale Net Zero Transformation-aciviteiten, meldt Atos. Deze zijn onderdeel van Eviden Business, dat zich toelegt op het ondersteunen van bedrijven in alle sectoren om hun decarbonisatiedoelstellingen te realiseren. Deze activiteiten blijven binnen de Atos Group.

Atos zal dus ook nauw gaan samenwerken met Schneider Electric door expertise op het gebied van technologie en duurzaamheid te combineren om producten en oplossingen te bouwen die de weg van haar klanten naar NetZero verbeteren.

“We zijn erg blij met deze voorgestelde transactie, waarna we meer dan 100% van ons desinvesteringsprogramma hebben veiliggesteld en onze belofte zijn nagekomen. Ons transformatieplan heeft al bemoedigende prestatieresultaten laten zien, en we hebben het vertrouwen van onze klanten in ons vermogen om hen te begeleiden bij hun digitale uitdagingen verder versterkt”, aldus Diane Galbe, Senior Executive Vice President van Atos. “Dankzij deze toekomstige samenwerking met Schneider Electric kijken we ernaar uit om toonaangevende aanbiedingen te ontwikkelen om de reis van klanten naar NetZero te versnellen.”

Steve Wilhite, President Sustainability Business bij Schneider Electric zei: “De vraag naar duurzame goederen en diensten neemt snel toe naarmate bedrijven het hoofd bieden aan de uitdagingen die worden veroorzaakt door klimaatverandering, de energiecrisis en de druk van investeerders en regelgevende instanties. De oplossingen voor deze uitdagingen zijn complex om te navigeren. Door onze krachten te bundelen met EcoAct, kunnen we ons team van duurzaamheidsadviseurs van wereldklasse uitbreiden en ons vermogen om strategische waarde aan onze klanten te leveren, waardoor de overgang naar de toekomst van koolstofvrije energie wordt versneld.”

Meer over
Lees ook
Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

Iceberg Data Lab, een van oorsprong Franse startup, speelt een nog weinig bekende maar desondanks belangrijke rol in het verzamelen en analyseren van milieu-gerelateerde gegevens, een domein dat steeds belangrijker wordt