Apple treedt toe tot Open Compute Project

Apple treedt officieel toe tot het Open Compute Project. Dit initiatief voor open source hardware- en datacenterontwerp staat onder leiding van Facebook. Apple is al langere tijd bij het initiatief betrokken.

Het Amerikaanse IT-bedrijf uit Cupertino bezit zelf een flink aantal grootschalige datacenters om haar online diensten te ondersteunen. Het bedrijf is vanuit deze rol al langere tijd betrokken bij het Open Computer Project, maar heeft hier nooit veel ruchtbaarheid aan gegeven. Nu treedt het bedrijf dus officieel toe tot het project.

Naast Apple treden ook een aantal andere partijen toe tot het Open Compute Project. Het gaat hierbij onder andere om Bank of America en CapitalOne, die net als Apple beide eindgebruikers zijn van de hardware die door het project wordt ontwikkeld. Daarnaast zijn ook partijen als HP, Cisco, Juniper Networks en Schneider Electric als leverancier toegetreden tot het project. Het Open Compute Project helpt deze leveranciers in contact te komen met grote eindgebruikers als Apple en Facebook.

Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.