AMS-IX gaat Microsoft Azure Peering aanbieden

AMS-IX

AMS-IX, een van de grootste internetknooppunten ter wereld, gaat de Microsoft Azure Peering Service (MAPS) aanbieden aan haar klanten. Bedrijven die zich aansluiten bij AMS-IX hebben door middel van de dienst een betere verbinding met het Global Microsoft Network en profiteren zo van een optimale digitale ervaring bij het gebruik van Microsoft-diensten als Azure en Microsoft 365.

MAPS is een layer 2 netwerkdienst van Microsoft die bedrijven in staat stelt om de verbinding met het Global Microsoft Network te optimaliseren. Zij kunnen zo de digitale ervaring van hun Microsoft-diensten (zoals Microsoft 365 en Microsoft Dynamics 365) verbeteren. Klanten van AMS-IX kunnen van MAPS gebruikmaken via een poort op het AMS-IX platform.

Verkeer van MAPS-gebruikers heeft prioriteit op het Global Microsoft Network en wordt gerouteerd naar de dichtstbijzijnde Microsoft edge PoP (Point of Presence) van hun netwerk. Bovendien geeft de dienst gebruikers allerlei inzichten in de eigen verkeersstromen op het Global Microsoft Network. Die inzichten kunnen gebruikt worden om het eigen dataverkeer te optimaliseren.

 AMS-IX CEO Peter van Burgel: “We zijn erg blij met deze uitbreiding van ons aanbod aan clouddiensten. De Microsoft Azure Peering Service is een kosteneffectieve manier om de kwaliteit van je publieke Microsoft-verbinding te verbeteren. Met name bedrijven die een groot gedistribueerd netwerk hebben zullen van deze dienst profiteren.”

Yves Pitsch, Principal Program Manager, Microsoft: “Microsoft is erg blij met de toetreding van AMS-IX als partner voor de Microsoft Azure Peering Service. Deze service zal vertraging bij dataverkeer (‘latency’) minimaliseren (‘latency’) en zal zorgen voor de best mogelijke Microsoft-performance voor bedrijven uit verschillende regio’s en branches.”

Meer informatie over deze en andere Cloud Access toepassingen via AMS-IX kan gevonden worden op de website van AMS-IX.

Meer over
Lees ook
Markt voor datacenter fabric is in 2019 10,9 miljard euro waard

Markt voor datacenter fabric is in 2019 10,9 miljard euro waard

De markt voor datacenter fabric is in 2019 10,9 miljard euro waard. Dit voorspelt MarketsandMarkets in het rapport 'Data Center Fabric Market by Solutions (Switching, Routers, Controllers, SAN, Network Security Equipments, Management Software) & User Environment (Enterprises, Telecommunications, Cloud Providers) - Worldwide Forecasts & Ana1

Onderzoekers van HvA zoeken MKB-bedrijven die hun clouddiensten willen laten testen op energie-efficiëntie

Onderzoekers van HvA zoeken MKB-bedrijven die hun clouddiensten willen laten testen op energie-efficiëntie

Het energieverbruik van datacenter is hoog. Wie cloudapplicaties in een datacenter host is er dan ook bij gebaat deze applicaties zo energie-efficiënt te laten opereren. Het onderzoeksprogramma CleanTech van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is op zoek naar bedrijven die deze energie-efficiëntie willen laten testen. De onderzoekers van de HvA bere1

Google verdubbelde in 2013 zijn uitgaven aan datacenters

Google verdubbelde in 2013 zijn uitgaven aan datacenters

Google heeft vorig jaar maar liefst ruim 5,3 miljard euro uitgegeven aan zijn datacenters. De uitgaven zijn maar liefst twee keer zo hoog dan in 2012. Het bedrijf heeft zijn wereldwijde netwerk met datacenters in 2013 dan ook flink uitgebreid. De organisatie meldt in het vierde kwartaal van 2013 ruim 1,65 miljard euro te hebben uitgegeven aan capi1