Markt voor datacenter fabric is in 2019 10,9 miljard euro waard

internet-kabels

De markt voor datacenter fabric is in 2019 10,9 miljard euro waard. Dit voorspelt MarketsandMarkets in het rapport 'Data Center Fabric Market by Solutions (Switching, Routers, Controllers, SAN, Network Security Equipments, Management Software) & User Environment (Enterprises, Telecommunications, Cloud Providers) - Worldwide Forecasts & Analysis (2014 - 2019).'

Netwerkinfrastructuur is in ieder datacenter van essentieel belang. Fabric is een efficiënte en kostefficiënt alternatief voor legacy netwerken. Niet onbelangrijk, aangezien IT-budgetten steeds verder teruglopen. Om kost-gerelateerde problemen het hoofd te bieden implementeren daarom steeds meer datacenterbeheerders en -eigenaren datacenter fabric infrastructuur in hun datacenternetwerk.

Groei

De markt voor datacenter fabric maakt de komende jaren naar verwachting dan ook een flinke groei door. De markt is dit jaar naar verwachting goed voor 3,7 miljard euro. De waarde van de markt stijgt 10,9 miljard euro in 2019. Dit is een jaarlijkse groei van 24,2%.

MarketsandMarkets deelt de markt voor datacenter fabric op in een aantal segmenten: switching, routers, controllers, Storage Area Network (SAN), netwerkbeveiligingsapparatuur en beheersoftware. Daarnaast onderscheidt het onderzoeksbureau een aantal verticale markten: banken, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen, high tech, media en entertainment, overheden, onderwijs, gezondheidszorg, winkels en overig.

Rapport

Het volledige rapport is hier te vinden.

 
Lees ook
Nederlands project krijgt financiering om energieverbruik en CO2-uitstoot datacenters terug te dringen

Nederlands project krijgt financiering om energieverbruik en CO2-uitstoot datacenters terug te dringen

Een consortium van zeven Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen krijgt financiering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nadat de Europese Commissie op 5 december jl. groen licht gaf aan het IPCEI-CIS programma.

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

Wat hebben de Rekenkamer en datacenters met elkaar te maken? Wellicht meer dan de bedrijven en toeleveranciers van die sector zich realiseren. Grotendeels onder de radar van de publieke belangstelling is de Rekenkamer namelijk bezig met onderzoek dat over de achillespees van de datacenters gaat: het energieverbruik.

Tips voor het beheren van netwerkinfrastructuren

Tips voor het beheren van netwerkinfrastructuren

Netwerkinfrastructuren vormen de ruggengraat van moderne bedrijven en organisaties. Het effectief beheren van deze complexe systemen is van cruciaal belang om een soepele werking te garanderen. David Cuthbertson, een bekende expert op dit gebied, deelt vijf waardevolle tips om het beheren van netwerkinfrastructuren te vereenvoudigen, zelfs wanneer1