Amerikaanse overheid introduceert regelgeving om energieverbruik datacenters te verminderen

datacenter2

De Amerikaanse overheid wil de regels rond nieuwbouw en renovatie van overheidsdatacenters aanscherpen. Voordat de bouw van een datacenter voor de Amerikaanse overheid voortaan van start kan gaan zou het ontwerp eerst moeten worden goedgekeurd door de federale Chief Information Officer (CIO). Hierbij wordt onder andere gelet op de Power Usage Effectiveness (PUE), die vanaf 30 september 2018 bij renovatieprojecten niet hoger mag zijn dan 1,5 en bij nieuwbouwprojecten niet hoger dan 1,2.

Nextgov meldt dat de Amerikaanse overheid hiervoor een wetsvoorstel heeft ingediend. De maatregelen moeten de duurzaamheid van de datacenters vergroten en daarnaast de kosten terugdringen. Voor bestaande datacenters van de overheid kunnen de nieuwe regels flinke gevolgen hebben. Indien een bestaand datacenter een PUE van 1,5 niet haalt zijn overheidsdiensten verplicht te overwegen datacenters te consolideren of zelfs te sluiten.

Op termijn moet het optimaliseren van de datacenters van de Amerikaanse overheid een kostenbesparing van ongeveer 1,4 miljard dollar opleveren tegen het eind van het fiscale jaar 2018. De regelgeving is bedoeld om de totale kosten van de overheidsdatacenters in de VS met 25% terug te dringen ten opzichte van dit jaar.

Dossiers
Lees ook
Europese AI-supercomputer vraagt 60 MW

Europese AI-supercomputer vraagt 60 MW

Een belangrijke vraag over de vele nieuwe AI-technologie die we momenteel op de markt zien komen, is de hoeveelheid energie die dit soort toepassingen vragen. Velen vrezen het ergste.

Datacenters dreigen Duitsland te verlaten vanwege milieubeleid

Datacenters dreigen Duitsland te verlaten vanwege milieubeleid

Eind 2022 is gewezen op plannen van de Duitse regering alle serverruimtes en datacenters eisen op te leggen vanwege het aangescherpte milieubeleid. De sector is daar niet blij mee en vorige week heeft Bitkom zelfs laten weten dat datacenters Duitsland zullen verlaten. Een onverstandig dreigement is dat zeker.

ASHRAE-energiestandaard datacenters scherpt verbruiksregels aan

ASHRAE-energiestandaard datacenters scherpt verbruiksregels aan

De ASHRAE-ontwerpstandaard 90.4 wordt dit jaar geupdate met nieuwe toevoegingen die de inzet van groene energie verder benadrukken.