Amerikaanse overheid introduceert regelgeving om energieverbruik datacenters te verminderen

datacenter2

De Amerikaanse overheid wil de regels rond nieuwbouw en renovatie van overheidsdatacenters aanscherpen. Voordat de bouw van een datacenter voor de Amerikaanse overheid voortaan van start kan gaan zou het ontwerp eerst moeten worden goedgekeurd door de federale Chief Information Officer (CIO). Hierbij wordt onder andere gelet op de Power Usage Effectiveness (PUE), die vanaf 30 september 2018 bij renovatieprojecten niet hoger mag zijn dan 1,5 en bij nieuwbouwprojecten niet hoger dan 1,2.

Nextgov meldt dat de Amerikaanse overheid hiervoor een wetsvoorstel heeft ingediend. De maatregelen moeten de duurzaamheid van de datacenters vergroten en daarnaast de kosten terugdringen. Voor bestaande datacenters van de overheid kunnen de nieuwe regels flinke gevolgen hebben. Indien een bestaand datacenter een PUE van 1,5 niet haalt zijn overheidsdiensten verplicht te overwegen datacenters te consolideren of zelfs te sluiten.

Op termijn moet het optimaliseren van de datacenters van de Amerikaanse overheid een kostenbesparing van ongeveer 1,4 miljard dollar opleveren tegen het eind van het fiscale jaar 2018. De regelgeving is bedoeld om de totale kosten van de overheidsdatacenters in de VS met 25% terug te dringen ten opzichte van dit jaar.

Dossiers
Lees ook
Minister Jetten publiceert Routekaart Energieopslag

Minister Jetten publiceert Routekaart Energieopslag

Begin juni bracht minister Jetten de zogeheten Routekaart Energieopslag naar buiten. Deze brengt in kaart welke acties ondernomen moeten worden om energieopslag in ons land te bevorderen. Alle vormen van energieopslag komen in dit document aan bod: elektriciteits-, moleculen- en warmteopslag.

Brits onderzoeksproject wil energieverbruik AI drastisch verminderen

Brits onderzoeksproject wil energieverbruik AI drastisch verminderen

In het Verenigd Koninkrijk gaat een onderzoeksproject van start dat tot doel heeft te onderzoeken hoe de milieu-impact is wat men noemt ‘autonome internettechnologieën’ kan worden verminderd. Daaronder vallen met name AI en machine learning.

Netbeheer Nederland onderzoekt of inzet van batterijen geformaliseerd kan worden

Netbeheer Nederland onderzoekt of inzet van batterijen geformaliseerd kan worden

Netbeheer Nederland onderzoekt in het kader van het Landelijk Actieprogramma Netcapaciteit of de inzet van batterijen en de inzet van flexibele contracten kan helpen bij het oplossen en voorkomen van netcongestie voor zowel teruglever- als afnameschaarste.