Aligned Data Centers voorziet datacenter van 63MW microgrid

datacenter2

Aligned Data Centers (ADC) gaat een datacenter in het Amerikaanse Phoenix, Arizona voorzien van een microgrid met een vermogen van 63MW. Deze capaciteit wordt lokaal opgewekt en gebruikt om het datacenter aan te drijven. Indien extra vermogen nodig is kan gebruik worden gemaakt van het elektriciteitsnetwerk in Phoenix. Dit netwerk dient samen met een conventioneel UPS systeem tevens als noodstroomvoorziening.

Voor het datacenter heeft ADC een deal gesloten met de energiemaatschappij Arizona Public Services (APS). De bedrijven gaan gezamenlijk een microgrid opzetten voor het datacenters. Met een vermogen van 63MW wordt het één van de grootste microgrids van de Verenigde Staten (VS). In een microgrid wordt gebruik gemaakt van gedistribueerde energiebronnen die in combinatie met of onafhankelijk van het ‘normale’ elektriciteitsnetwerk kunnen opereren.

Substation van 69kV

Het microgrid wordt voorzien van een substation van 69kV, dat stroom krijgt aangeleverd door drie verschillende bronnen. Indien één van deze systemen problemen geeft blijven de overige twee energiebronnen energie leveren.

Het datacenter van ADC in Phoenix moet het grootste multi-tenant datacenter worden van Arizona. In het datacenter wordt gebruik gemaakt van een koeltechnologie van Inertech. In combinatie met het ontwerp van het datacenter moet dit leiden tot een PUE van 1,15.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Netbeheer Nederland, ACM en het Ministerie van EZK benadrukken prioriteiten voor Europese energie-infrastructuur

Netbeheer Nederland, ACM en het Ministerie van EZK benadrukken prioriteiten voor Europese energie-infrastructuur

Netbeheer Nederland heeft samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) een document gepubliceerd waarin gedeelde prioriteiten voor een robuuste Europese energie-infrastructuur worden belicht.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten