Aligned Data Centers voorziet datacenter van 63MW microgrid

datacenter2

Aligned Data Centers (ADC) gaat een datacenter in het Amerikaanse Phoenix, Arizona voorzien van een microgrid met een vermogen van 63MW. Deze capaciteit wordt lokaal opgewekt en gebruikt om het datacenter aan te drijven. Indien extra vermogen nodig is kan gebruik worden gemaakt van het elektriciteitsnetwerk in Phoenix. Dit netwerk dient samen met een conventioneel UPS systeem tevens als noodstroomvoorziening.

Voor het datacenter heeft ADC een deal gesloten met de energiemaatschappij Arizona Public Services (APS). De bedrijven gaan gezamenlijk een microgrid opzetten voor het datacenters. Met een vermogen van 63MW wordt het één van de grootste microgrids van de Verenigde Staten (VS). In een microgrid wordt gebruik gemaakt van gedistribueerde energiebronnen die in combinatie met of onafhankelijk van het ‘normale’ elektriciteitsnetwerk kunnen opereren.

Substation van 69kV

Het microgrid wordt voorzien van een substation van 69kV, dat stroom krijgt aangeleverd door drie verschillende bronnen. Indien één van deze systemen problemen geeft blijven de overige twee energiebronnen energie leveren.

Het datacenter van ADC in Phoenix moet het grootste multi-tenant datacenter worden van Arizona. In het datacenter wordt gebruik gemaakt van een koeltechnologie van Inertech. In combinatie met het ontwerp van het datacenter moet dit leiden tot een PUE van 1,15.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Brede steun voor maatschappelijk prioriteren, ACM roept netbeheerders op aan de slag te gaan

Brede steun voor maatschappelijk prioriteren, ACM roept netbeheerders op aan de slag te gaan

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft 78 reacties ontvangen op het ontwerp codebesluit prioriteringsruimte transportverzoeken. Uit deze reacties blijkt dat betrokkenen positief zijn over het voorstel om het verlenen van voorrang aan projecten die bijdragen aan belangrijke maatschappelijke doelen vast te leggen in een wettelijke regeling.

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

De dringende behoefte om de CO2-uitstoot te verminderen in het licht van de klimaatverandering heeft zowel nationaal als internationaal tot innovatieve initiatieven geleid. Een recent Nederlands onderzoek en een Amerikaanse samenwerking tussen grote ondernemingen onderstrepen het potentieel van collectieve actie voor duurzame bedrijfsvoering, met1

IBM's ontwikkelt processor die compute en memory integreert en energieverbruik drastisch vermindert

IBM's ontwikkelt processor die compute en memory integreert en energieverbruik drastisch vermindert

Kunstmatige intelligentie (AI) zou wel eens een nieuwe sprong kunnen maken dankzij IBM’s NorthPole-processor. Ontwikkeld door onderzoekers in San Jose, Californië, belooft deze chip enorme verbeteringen in rekensnelheid en energie-efficiëntie. De geavanceerde chip integreert geheugen en verwerking, waardoor een significante versnelling in taken zo1