Aligned Data Centers voorziet datacenter van 63MW microgrid

datacenter2

Aligned Data Centers (ADC) gaat een datacenter in het Amerikaanse Phoenix, Arizona voorzien van een microgrid met een vermogen van 63MW. Deze capaciteit wordt lokaal opgewekt en gebruikt om het datacenter aan te drijven. Indien extra vermogen nodig is kan gebruik worden gemaakt van het elektriciteitsnetwerk in Phoenix. Dit netwerk dient samen met een conventioneel UPS systeem tevens als noodstroomvoorziening.

Voor het datacenter heeft ADC een deal gesloten met de energiemaatschappij Arizona Public Services (APS). De bedrijven gaan gezamenlijk een microgrid opzetten voor het datacenters. Met een vermogen van 63MW wordt het één van de grootste microgrids van de Verenigde Staten (VS). In een microgrid wordt gebruik gemaakt van gedistribueerde energiebronnen die in combinatie met of onafhankelijk van het ‘normale’ elektriciteitsnetwerk kunnen opereren.

Substation van 69kV

Het microgrid wordt voorzien van een substation van 69kV, dat stroom krijgt aangeleverd door drie verschillende bronnen. Indien één van deze systemen problemen geeft blijven de overige twee energiebronnen energie leveren.

Het datacenter van ADC in Phoenix moet het grootste multi-tenant datacenter worden van Arizona. In het datacenter wordt gebruik gemaakt van een koeltechnologie van Inertech. In combinatie met het ontwerp van het datacenter moet dit leiden tot een PUE van 1,15.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

In Groningen heeft de Nederlandse datacenteroperator NorthC reeds eerder ervaring opgedaan met het gebruik van waterstof-brandstofcellen. Deze trend van duurzame energievoorziening in datacenters krijgt nu ook internationale aandacht, met een nieuw project in Japan.