Air@Work brengt indirecte adiabatische koeling naar de Amerikaanse markt

Foto Air@Work

De Europese fabrikant van energie-efficiënte koelsystemen Air@Work breidt zijn activiteiten uit naar de Verenigde Staten (VS). Het bedrijf gaat zijn indirecte adiabatische koeltechnologie in samenwerking met Rahi Systems introduceren op de Amerikaanse markt.

De indirecte adiabatische koeltechnologie van Air@Work is modulair en beschikbaar in modules van 20kW tot 200kW. De technologie maakt gebruikt van StatiqCooling, een onderhoudsarme synthetische warmtewisselaar voor indirecte adiabatische koeling. Deze warmtewisselaar is ontworpen om het waterverbruik terug te dringen tot een minimum.

De modulariteit van het systeem stelt datacenterbeheerders in staat eenvoudig op te schalen indien zij de capaciteit in hun datacenter willen vergroten. Daarnaast is de koeltechnologie ontworpen om beheerders gedetailleerde beheermogelijkheden te geven voor het op pijl houden van de temperatuur in een datacenter. Bij het ontwerp van het systeem stond operationele eenvoud centraal.

Meer over
Lees ook
Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.