ABB en TSO Logic combineren inzicht in fysieke en virtuele infrastructuur

datacenter

ABB gaat een samenwerking aan met TSO Logic, een ontwikkelaars van onder andere automatiseringssoftware voor datacenters. De bedrijven combineren ABB’s DCIM-oplossing Decathlon for Data Centers met het actiegedreven analytics platform van TSO Logic. Hiermee willen de bedrijven datacenterbeheerders meer inzicht geven in zowel de fysieke als virtuele infrastructuur in datacenters. Dit inzicht helpt de beschikbaarheid van kritieke data en diensten te beschermen.

Binnen datacenters wordt allerlei data verzameld over de werking en status van infrastructuur. Deze data wordt echter opgeslagen in silo’s, en kan doorgaans niet zo maar worden gecombineerd. De gecombineerd oplossing van de bedrijven gaat data uit verschillende silo’s in (nagenoeg) real-time verzamelen om meer inzicht te bieden in infrastructuur.

Incidenten vroegtijdig identificeren

Door de mogelijkheden van beide oplossingen te combineren willen de bedrijven incidenten identificeren en oplossen voordat deze tot kostbare problemen leiden. ABB Decathlon for Data Centers kan bijvoorbeeld kritieke incidenten binnen een specifieke zone van het datacenter identificeren. Denk hierbij aan een hotspot, maar ook aan problemen met de stroomvoorziening. Deze data wordt vervolgens in TSO Logic’s analytics platform geladen, dat in staat is de applicaties en compute te identificeren die in deze specifieke zone draaien.

Dit inzicht stelt beheerders in staat proactief in te grijpen en indien nodig processen te migreren naar een veiligere locatie die niet wordt getroffen door de gedetecteerde incidenten. ABB en TSO Logic willen hiermee het gat overbruggen tussen de fysieke infrastructuur in het datacenter en de applicaties en IT die in dit datacenter draaien.

Dossiers
Lees ook
IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

Iceberg Data Lab, een van oorsprong Franse startup, speelt een nog weinig bekende maar desondanks belangrijke rol in het verzamelen en analyseren van milieu-gerelateerde gegevens, een domein dat steeds belangrijker wordt

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.