ABB en TSO Logic combineren inzicht in fysieke en virtuele infrastructuur

datacenter

ABB gaat een samenwerking aan met TSO Logic, een ontwikkelaars van onder andere automatiseringssoftware voor datacenters. De bedrijven combineren ABB’s DCIM-oplossing Decathlon for Data Centers met het actiegedreven analytics platform van TSO Logic. Hiermee willen de bedrijven datacenterbeheerders meer inzicht geven in zowel de fysieke als virtuele infrastructuur in datacenters. Dit inzicht helpt de beschikbaarheid van kritieke data en diensten te beschermen.

Binnen datacenters wordt allerlei data verzameld over de werking en status van infrastructuur. Deze data wordt echter opgeslagen in silo’s, en kan doorgaans niet zo maar worden gecombineerd. De gecombineerd oplossing van de bedrijven gaat data uit verschillende silo’s in (nagenoeg) real-time verzamelen om meer inzicht te bieden in infrastructuur.

Incidenten vroegtijdig identificeren

Door de mogelijkheden van beide oplossingen te combineren willen de bedrijven incidenten identificeren en oplossen voordat deze tot kostbare problemen leiden. ABB Decathlon for Data Centers kan bijvoorbeeld kritieke incidenten binnen een specifieke zone van het datacenter identificeren. Denk hierbij aan een hotspot, maar ook aan problemen met de stroomvoorziening. Deze data wordt vervolgens in TSO Logic’s analytics platform geladen, dat in staat is de applicaties en compute te identificeren die in deze specifieke zone draaien.

Dit inzicht stelt beheerders in staat proactief in te grijpen en indien nodig processen te migreren naar een veiligere locatie die niet wordt getroffen door de gedetecteerde incidenten. ABB en TSO Logic willen hiermee het gat overbruggen tussen de fysieke infrastructuur in het datacenter en de applicaties en IT die in dit datacenter draaien.

Dossiers
Lees ook
Digitalisering heeft steeds meer invloed op inrichting Nederland

Digitalisering heeft steeds meer invloed op inrichting Nederland

Dat digitalisering invloed heeft op de locaties waar economische activiteiten plaatsvinden, is natuurlijk al langer duidelijk. Jarenlang wilden datacenters dicht bij Amsterdam zijn in verband met de AMS-IX, terwijl al jaren medewerkers van menig bedrijf en overheidsorganisatie makkelijk vanuit de regio kunnen werken vanwege de uitstekende digitale1

Uit Duits datacenter gestolen SSD’s tonen opnieuw problemen met security-procedures aan

Uit Duits datacenter gestolen SSD’s tonen opnieuw problemen met security-procedures aan

Een SSD die verdwenen was uit een datacenter van SAP in Walldorf is opgedoken op eBay. Dat meldt The Register in een artikel.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat versie 23.01 van openDCIM nu beschikbaar is”, schrijft Scott Milliken van openDCIM in een email. openDCIM is een gratis en op open source-principes gebaseerde software-oplossing voor datacenter Infrastructure management. Milliken is werkzaam voor het Oak Ridge National Laboratory. Hij is al jaren betrokken bij1