8 op de 10 grootzakelijke bedrijven gaat meer investeren in converged infrastructuur

Bijna 8 op de 10 grootzakelijke bedrijven investeert dit jaar in converged infrastructuur. Pakweg een derde (32%) gaat servers en storage vernieuwen.

datacenter2 Dit blijkt uit onderzoek (pdf) van 451 Research onder 780 grootzakelijke bedrijven in Europa en Noord-Amerika. 60% van deze partijen geeft aan in 2016 meer te willen investeren in servers. 79% wil meer investeren aan converged infrastructuur. Vooral de vraag naar hyperconverged infrastructuur is groot; 86% van de respondenten geeft aan hierin meer te willen investeren.

Niet iedereen profiteert

Niet iedere fabrikant profiteert hier in dezelfde mate van. Naar verwachting neemt vooral de omzet van Cisco toe door de stijgende investeringen in servers. 451 Research verwacht dat 70% van Cisco’s klanten in servers investeert. HP, IBM en Oracle zien juist meer klanten hun investeringen terugschroeven dan opvoeren.

Als we kijken naar converged infrastructuur blijkt dat bijna alle leveranciers profiteren van de toenemende investeringen. Vooral EMC Converged Platforms (voorheen VCE) springt eruit; 451 Research verwacht dat 78% van EMC’s klanten zijn budget voor converged infrastructuur in 2016 vergroot. 32% verwacht meer dan 2 miljoen dollar te investeren.

Lees ook
Dutch Datacenter Index september 2020

Dutch Datacenter Index september 2020

Gedurende de zomer is de indruk bevestigd dat de impact van Covid-19 op de datacenteractiviteit beperkt blijft. Toch zien we dat er aanhoudende zorgen zijn over de liquiditeit van klanten, en houden single tenant-datacenters de hand op de knip.

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, lanceert Vertiv™ Environet™ Alert. Deze nieuwe softwareoplossing biedt grootzakelijke infrastructuurmonitoring- en beheer-mogelijkheden voor kleine datacenters en edge-omgevingen. Vertiv™ Environet™ Alert is wereldwijd beschikbaar

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Brady biedt nieuwe RFID-temperatuurlabels aan die draadloze temperatuurmeting en -monitoring mogelijk maken voor een uitgebreid assortiment aan toestellen, apparatuur, machines, rekken, kabels en constructies. De flexibele, slimme temperatuurdetectielabels kunnen op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht ter ondersteuning van een geïnformeerde, proactieve...