8 op de 10 grootzakelijke bedrijven gaat meer investeren in converged infrastructuur

Bijna 8 op de 10 grootzakelijke bedrijven investeert dit jaar in converged infrastructuur. Pakweg een derde (32%) gaat servers en storage vernieuwen.

datacenter2 Dit blijkt uit onderzoek (pdf) van 451 Research onder 780 grootzakelijke bedrijven in Europa en Noord-Amerika. 60% van deze partijen geeft aan in 2016 meer te willen investeren in servers. 79% wil meer investeren aan converged infrastructuur. Vooral de vraag naar hyperconverged infrastructuur is groot; 86% van de respondenten geeft aan hierin meer te willen investeren.

Niet iedereen profiteert

Niet iedere fabrikant profiteert hier in dezelfde mate van. Naar verwachting neemt vooral de omzet van Cisco toe door de stijgende investeringen in servers. 451 Research verwacht dat 70% van Cisco’s klanten in servers investeert. HP, IBM en Oracle zien juist meer klanten hun investeringen terugschroeven dan opvoeren.

Als we kijken naar converged infrastructuur blijkt dat bijna alle leveranciers profiteren van de toenemende investeringen. Vooral EMC Converged Platforms (voorheen VCE) springt eruit; 451 Research verwacht dat 78% van EMC’s klanten zijn budget voor converged infrastructuur in 2016 vergroot. 32% verwacht meer dan 2 miljoen dollar te investeren.

Lees ook
DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.