‘100G transceivers worden de komende jaren steeds populairder’

Modern interior of server room in datacenter

Datacenters drijven de snelle ontwikkeling van optische Gigabit Ehternet netwerken aan. Zowel 10, 40 als 100 Gigabit optische transceivers leveren steeds meer geld op. Naar verwachting wordt 50% van de totale capaciteit van optische transceivers in datacenters in 2019 geleverd door 100G transceivers.

Dit blijkt uit onderzoek van IHS Research. Vorig jaar werd voor 1,4 miljard dollar geïnvesteerd in 10, 40 en 100G optische transceivers. Dit is een stijging van 21% ten opzichte van 2013. 65% van deze omzet wordt gegenereerd door transceivers gericht op datacenters. Vooral de 40G transceivers zijn populair. De omzet uit deze units is in de tweede helft van 2014 met maar liefst 81% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

Ondanks de groeiende populariteit van 40G transceivers is ook het aantal verscheepte 10G transceivers in 2014 opnieuw gestegen. De stijging wordt echter aanzienlijk afgezwakt door de 40G varianten. De wereldwijde omzet voor client 10G modules was in 2014 gelijk aan 2013.

Lees ook
Deutsche Telekom breidt internationaal 400G-netwerk uit met nieuwe route via Oostende

Deutsche Telekom breidt internationaal 400G-netwerk uit met nieuwe route via Oostende

Deutsche Telekom Global Carrier heeft een upgrade aangekondigd voor zijn Lambda-netwerk, waarbij een extra route wordt toegevoegd die het Engelse Kanaal oversteekt tussen Londen en het Europese vasteland.

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.