Amazon verwarmt kantoorpand in Seattle met restwarmte

Amazon gaat zijn kantoor in Seattle verwarmen met restwarmte afkomstig van een naburig datacenter. Hiermee wil het bedrijf zijn CO2-uitstoot terugdringen.

AmazonDit maakt Amazon bekend in een blogpost. De restwarmte is afkomstig uit de Westin Building Exchange, een datacenter dat servers host voor ruim 250 telecom- en internetbedrijven. Dit datacenter is in dezelfde straat in de Amerikaanse stad Seattle gevestigd als het kantoor van Amazon.

Opgeslagen in water

De restwarmte wordt afgegeven aan water, dat vervolgens wordt doorgepompt naar het kantoor van Amazon. Het water heeft een temperatuur van ongeveer 18 °C, wat onvoldoende is om de kantoorruimtes in het pand op te warmen. Het water wordt daarom met behulp van speciale apparatuur opgewarmd, waarbij de warmte uit het water wordt gewonnen en terug wordt gegeven aan een kleinere hoeveelheid water. Dit maakt het mogelijk de temperatuur van het water te verhogen tot zo’n 54 °C. Dit warme water wordt opgeslagen in een opslagtank met een capaciteit van ruim 1,5 miljoen liter.

Amazon verwacht door het hergebruik van restwarmte uit de Westin Building Exchange in een periode van 25 jaar bijna 80 miljoen kilowattuur aan energie te kunnen besparen. Dit staat volgens Amazon gelijk aan de CO2-uitstoot die wordt gegenereerd door het verbranden van bijna 29.500 kilogram steenkool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.