Dell EMC integreert koeloplossing van CoolIT Systems in PowerEdge servers

CoolIT Systems, leverancier van vloeistofkoeling, gaat een samenwerking aan met Dell EMC. De 14de generatie PowerEdge servers worden door Dell EMC voortaan geleverd met de Direct Contact Liquid Cooling (DCLC) oplossing van CoolIT. Hiermee richten de bedrijven zich op verticale markten als High Performance Computing (HPC) en flitshandel op de aandelenbeurs.

Door de samenwerking kunnen klanten voortaan bij Dell EMC de PowerEdge servers met de DCLC oplossing van CoolIT Systems bestellen. Dit heeft als voordeel dat de koeloplossing in de fabriek al wordt geïnstalleerd in de server en daarnaast met garantie wordt geleverd. De koeloplossing maakt gebruik van warm water om de CPU’s van de servers te koelen, waardoor het niet nodig is water te koelen.

CoolIT Systems stelt dat het gebruik van de DCLC oplossing voor klanten verschillende voordelen biedt. Zo kunnen zij met behulp van de koeltechnologie hun koelingskosten verlagen, terwijl zij tegelijkertijd de vermogensdichtheid kunnen vergroten en de prestaties van hun servers kunnen optimaliseren.

dellemc_poweredge_liquid_cooled_by_coolit_systems

De Direct Contact Liquid Cooling oplossing van CoolIT Systems
(bron: CoolIT Systems)

Dossiers
Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.