Eaton: ‘Datacentermarkt gaat fors groeien’

Eaton ziet de toekomst van de datacentermarkt en UPS-markt met vertrouwen tegemoet. Het bedrijf investeert daarom fors in nieuwe oplossingen die datacenterbeheerders helpen energie te besparen.

De datacentermarkt groeit de komende vier jaar fors, verwacht Eaton. Ook de vraag naar UPS-systemen zal hierdoor toenemen. Dit zegt Christopher Butler, senior vice president en algemeen directeur van Eaton Asia Pacific's Power Quality divisie, tegenover Digitimes. Wereldwijd heeft Eaton zo’n 700 werknemers in dienst die zich volledig richten op research & development (R&D). 25% van dit personeel is werkzaam in Taiwan.

Eaton wil zich overigens niet alleen richten op de datacentermarkt, maar verwacht ook dat elektrische voertuigen een belangrijke afzetmarkt worden. Het bedrijf heeft onder andere technologieën ontwikkeld die op efficiënte wijze wisselstroom kunnen omzetten in gelijkstroom of juist gelijkstroom in wisselstroom. Deze oplossingen kunnen worden gebruikt in oplaadsystemen voor elektrische voertuigen.

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.