Eaton: ‘Datacentermarkt gaat fors groeien’

Eaton ziet de toekomst van de datacentermarkt en UPS-markt met vertrouwen tegemoet. Het bedrijf investeert daarom fors in nieuwe oplossingen die datacenterbeheerders helpen energie te besparen.

De datacentermarkt groeit de komende vier jaar fors, verwacht Eaton. Ook de vraag naar UPS-systemen zal hierdoor toenemen. Dit zegt Christopher Butler, senior vice president en algemeen directeur van Eaton Asia Pacific's Power Quality divisie, tegenover Digitimes. Wereldwijd heeft Eaton zo’n 700 werknemers in dienst die zich volledig richten op research & development (R&D). 25% van dit personeel is werkzaam in Taiwan.

Eaton wil zich overigens niet alleen richten op de datacentermarkt, maar verwacht ook dat elektrische voertuigen een belangrijke afzetmarkt worden. Het bedrijf heeft onder andere technologieën ontwikkeld die op efficiënte wijze wisselstroom kunnen omzetten in gelijkstroom of juist gelijkstroom in wisselstroom. Deze oplossingen kunnen worden gebruikt in oplaadsystemen voor elektrische voertuigen.

Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.