Raritan geeft real-time inzicht in energieverbruik van datacenters

Raritan introduceert een nieuw Branch Circuit Monitoring (BCM) systeem. Het systeem geeft in real-time inzicht in de elektrische capaciteit en het energieverbruik in datacenters. Hierbij kan worden gemonitord vanuit de paneelkast, power distribution unit, schakelpaneel of overhead busbar.

datacenter2Inzicht in de energiecapaciteit en het energiegebruik van datacenters helpt de uptime van een datacenter te bewaken. Indien bijvoorbeeld het limiet van een zekering wordt benaderd stelt het systeem beheerders hiervan automatisch op de hoogte zodat tijdig kan worden ingegrepen. Om het energieverbruik stroomopwaarts van apparatuur te kunnen nemen maakt de nieuwe BCM gebruik van Raritan’s intelligente rack PDU’s.

Modulair

De nieuwe BCM is modulair. Beheerders kunnen het systeem dan ook opschalen indien zij meer capaciteit nodig hebben. Hierdoor hoeft uitsluitend te worden geïnvesteerd in de capaciteit die op dat moment nodig is en is overcapaciteit niet langer nodig, waardoor op de kosten kan worden bespaard.

Het systeem geeft beheerders van colocatieruimte daarnaast inzicht in het energieverbruik van individuele apparatuur, waardoor het stroomverbruik van klanten nauwkeurig in kaart kan worden gebruikt. Het energieverbruik wordt gemeten in kWh met een maximale afwijking van 0,5%. Daarnaast wordt ook data verzameld over A, V, kW en kVA.

Webinterface en tablet

De data die het BCM verzameld kan op afstand worden uitgelezen via een webinterface. Op locatie kan daarnaast gebruik worden gemaakt van een kleurenscherm of een tablet. De informatie kan daarnaast worden gedeeld met een gebouwbeheersysteem (BMS) of data center instructure management (DCIM) software. De BCM biedt ook ondersteuning voor omgevingssensoren voor het monitoren van temperatuur en luchtvochtigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.