ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

ZPExLegrand-LI

Bij de kwartaalcijfers van Legrand staat de volgende overname genoemd: "Acquisition of ZPE Systems in datacenters". Verderop in het bericht staat daarover nog te lezen:

ZPE Systems is een toonaangevende Amerikaanse specialist in beveiligde seriële consoleservers en servicerouters die toegang op afstand en beheer van netwerk-IT-apparatuur mogelijk maken, van datacenters tot aan de edge.

ZPE Systems biedt cruciale oplossingen en diensten voor de veerkracht en veiligheid van de
bedrijfskritische infrastructuur van klanten. Edge computing, kunstmatige intelligentie en operationele
technologie vereisen complexere datacenters en randinfrastructuur met intelligente IT, gebouwd in afgelegen gebieden. Dit maakt beheer en bediening op afstand een vereiste. ZPE Systems is goed gepositioneerd om in deze behoefte te voorzien door middel van krachtige automatisering infrastructuuroplossingen.

Met deze overname betreedt Legrand een veelbelovend nieuw segment dat in hoge mate complementair is aan het bestaande aanbod voor datacenters (PDU, busways, kasten en racks, glasvezel- en koperbekabelingssystemen, KVM en meer), waarvan de sterke groei naar verwachting verder zal versnellen met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en de daarmee samenhangende behoeften.
ZPE Systems is gevestigd in Fremont, Californië, heeft meer dan 140 mensen in dienst en rapporteert een jaaromzet van meer dan $80 miljoen.

Lees ook
nLighten introduceert innovatieve geïntegreerde CFE-score

nLighten introduceert innovatieve geïntegreerde CFE-score

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform en koploper in de Europese datacentermarkt, heeft een uitbreiding op de al bestaande CFE-meetmethode (Carbon Free Energy) geïntroduceerd. CFE is een indicator die het percentage koolstofvrije energie meet dat per uur wordt geleverd en verbruikt.

ECL introduceert door waterstof aangedreven AI-datacenter

ECL introduceert door waterstof aangedreven AI-datacenter

ECL heeft de lancering aangekondigd van wat zij beschouwen als het eerste waterstof-aangedreven datacenter ter wereld, gevestigd in hun MV1-faciliteit in Mountain View, Californië.  Dit datacenter, dat volledig off-grid opereert, is speciaal ontworpen om te voldoen aan de intensieve rekenkrachtbehoeften van kunstmatige intelligentie (AI).

Legrand kondigt nieuwe acquisities aan op power-gebied

Legrand kondigt nieuwe acquisities aan op power-gebied

Legrand zet zijn groeistrategie voort met twee nieuwe acquisities in de datacenters-markt, een segment dat in 2023 goed was voor 15 procent van de omzet van de Groep.