Wereldwijd zijn in 2014 zo’n 10.420 servers verscheept

servers

10,42 miljard servers zijn afgelopen jaar wereldwijd verscheept. Dit is een stijging van 7,1% ten opzichte van 2013. Naar verwachting komt het aantal verscheepte units dit jaar uit op 11,825 miljard stuks.

Dit meldt Digitimes Research, dat zich in deze schatting baseert op het aantal verscheept moederborden. Als we kijken naar marktaandeel op basis van het aantal verscheepte units ziet de markt er als volgt uit:

  • Hewlett-Packard (21,5%)
  • Dell (18,4%)
  • IBM (6,5%)
  • Huawei Technologies (3,5%)
  • Inspur (3,1%)
  • Cisco Systems (2,7%)
Meer over
Lees ook
Supercomputer koelt zichzelf met warm water

Supercomputer koelt zichzelf met warm water

De SuperMUC-NG laat zien dat nieuwe ideeën en concepten belangrijke bijdragen kunnen leveren aan de verduurzaming van de digitale infrastructuur. Deze supercomputer van Intel-Lenovo is geïnstalleerd in het Leibniz Supercomputer Centre in het Duitse Garching en wordt gebruikt voor complexe wetenschappelijke berekeningen. Als ge1

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Door de toenemende digitalisering komen IT-professionals onder een grotere tijdsdruk te staan, en managen ze steeds complexere systemen. Een snelle en professionele bekabeling van netwerken is hierbij van groot belang, en daarom introduceert Rittal zijn nieuwe TX CableNet.

Panduit introduceert flexibel configureerbare datacenterkast FlexFusion

Panduit introduceert flexibel configureerbare datacenterkast FlexFusion

Panduit introduceert de FlexFusion™ datacenterkast, die te configureren is voor de veranderende behoeften in datacenters. Deze nieuwe generatie modulaire kasten vormen een breed toepasbaar platform voor elk type datacenter en servicebehoeften, in de huidige hyperschaalbare, edge en multitenant omgevingen