Wereldwijd zijn in 2014 zo’n 10.420 servers verscheept

servers

10,42 miljard servers zijn afgelopen jaar wereldwijd verscheept. Dit is een stijging van 7,1% ten opzichte van 2013. Naar verwachting komt het aantal verscheepte units dit jaar uit op 11,825 miljard stuks.

Dit meldt Digitimes Research, dat zich in deze schatting baseert op het aantal verscheept moederborden. Als we kijken naar marktaandeel op basis van het aantal verscheepte units ziet de markt er als volgt uit:

  • Hewlett-Packard (21,5%)
  • Dell (18,4%)
  • IBM (6,5%)
  • Huawei Technologies (3,5%)
  • Inspur (3,1%)
  • Cisco Systems (2,7%)
Meer over
Lees ook
CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

Het CEDaCI-project waaraan onder andere Green IT Amsterdam en later SDIA deelnamen, begint een stevige impact op de verduurzaming van datacenters te krijgen. Het Circular Economy-ready Server-ontwerp van het CEDaCI-project is deze zomer namelijk opgenomen in de bekende Open Compute Project (OCP) database.

Datacenters krijgen te maken met nieuw type processor: DPU’s

Datacenters krijgen te maken met nieuw type processor: DPU’s

Met de opkomst van trends als AI krijgen datacenters plotsklaps te maken met een hele nieuwe categorie aan hardware. Systemen die ook andere energieprofielen kennen dan standaard servers en die bovendien gebruik maken van nieuwe componenten. Zoals DPU’s.

‘Energiegebruik servers kan drastisch omlaag’

‘Energiegebruik servers kan drastisch omlaag’

De Nederlandse Save Energy Foundation is niet de enige partij die van mening is dat het energieverbruik van servers in datacenters for omlaag kan. Ook het Uptime Institute heeft onderzoek gedaan naar het elektriciteitsverbruik van servers in relatie tot hun belasting met IT-workloads.