Welke datacenterproviders verbruiken de meeste duurzame energie?

windmolens

Digital Realty Trust gebruikt de meeste duurzame energie van alle datacenterproviders. Het bedrijf wordt gevolgd door Equinix en Rackspace.

Dit blijkt uit een ranglijst die de Amerikaanse US Environmental Protection Agency (EPA) heeft vrijgegeven. Digital Realty is de hoogste genoteerde datacenterprovider op de lijst en staat op de zesde positie. Het bedrijf verbruikt op jaarbasis zo’n 400.000.000 kWh aan duurzame energie. Het gaat hierbij voor 100% om windenergie. In totaal is 16% van alle energie die Digital Realty verbruikt duurzame energie.

Equinix en Rackspace

Equinix staat op de zevende plek en is hiermee de op één na hoogst genoteerde datacenterprovider. Het bedrijf verbruikt jaarlijks 306,244,128 kWh aan duurzame energie, een kwart van het totale energieverbruik van het bedrijf. Deze energie wordt opgewekt met een combinatie van windmolen en biogasinstallaties. Rackspace staat op de negende positie en verbruikt op jaarbasis 113,641,000. Dit komt neer op 36% van het totale energieverbruik van het bedrijf. De duurzame energie die Rackspace gebruikt wordt voor 100% opgewekt met windmolens.

De volledige ranglijst van de EPA is hier te vinden.

Dossiers
Lees ook
Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.