WD introduceert 6TB WD Re, WD Se en WD Re+ harde schijven

De opkomst van het internet en de voorkeur voor digitaal zakendoen verandert de storagebehoeften van datacenterbeheerders. Dienstverleners willen de hele wereld bedienen en stellen veel hogere eisen aan opslag. Enterprise-scale is niet meer voldoende, Web-scale wordt de nieuwe norm. Dit geldt zeker voor bedrijven als Google, Amazon, Facebook en Microsoft. WD speelt hierop in met nieuwe web-scale 6TB harde schijven.

Door de recente explosie aan mobiele en ongestructureerde data zijn de uitdagingen van 2010 niet meer dezelfde als die van 2020. Daardoor zullen dienstverleners met andere problemen en prioriteiten worden geconfronteerd dan doorsnee bedrijven. De vraag is niet langer of we alle data kunnen opslaan, maar hoe we dat zo efficiënt mogelijk doen en hoe eenvoudig we kunnen opschalen. Storage-oplossingen moeten tegemoetkomen aan de operationele en TCO-eisen van de dienstverleners, veranderende gebruikspatronen en de behoefte aan schaalbaarheid.

WD komt aan deze behoeften tegemoet met haar nieuwe web-scale schijven. Deze geven beheerders van datacenters de mogelijkheid om kosten te reduceren, de capaciteit te verhogen en het energieverbruik te halveren. De nieuwe WD Re+ harde schijven bieden een capaciteit tot 6TB. Daarnaast kondigt WD aan ook de WD Re en WD Se datacenter productreeksen te zullen voorzien van 6TB varianten.

Lees ook
Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.