WD introduceert 6TB WD Re, WD Se en WD Re+ harde schijven

De opkomst van het internet en de voorkeur voor digitaal zakendoen verandert de storagebehoeften van datacenterbeheerders. Dienstverleners willen de hele wereld bedienen en stellen veel hogere eisen aan opslag. Enterprise-scale is niet meer voldoende, Web-scale wordt de nieuwe norm. Dit geldt zeker voor bedrijven als Google, Amazon, Facebook en Microsoft. WD speelt hierop in met nieuwe web-scale 6TB harde schijven.

Door de recente explosie aan mobiele en ongestructureerde data zijn de uitdagingen van 2010 niet meer dezelfde als die van 2020. Daardoor zullen dienstverleners met andere problemen en prioriteiten worden geconfronteerd dan doorsnee bedrijven. De vraag is niet langer of we alle data kunnen opslaan, maar hoe we dat zo efficiënt mogelijk doen en hoe eenvoudig we kunnen opschalen. Storage-oplossingen moeten tegemoetkomen aan de operationele en TCO-eisen van de dienstverleners, veranderende gebruikspatronen en de behoefte aan schaalbaarheid.

WD komt aan deze behoeften tegemoet met haar nieuwe web-scale schijven. Deze geven beheerders van datacenters de mogelijkheid om kosten te reduceren, de capaciteit te verhogen en het energieverbruik te halveren. De nieuwe WD Re+ harde schijven bieden een capaciteit tot 6TB. Daarnaast kondigt WD aan ook de WD Re en WD Se datacenter productreeksen te zullen voorzien van 6TB varianten.

Lees ook
Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.

Onderzoek: ‘In datacenters zijn hard drives soms energiezuiniger dan SSD’s’

Onderzoek: ‘In datacenters zijn hard drives soms energiezuiniger dan SSD’s’

Een nieuwe studie roept twijfel op over het idee dat SSDs (Solid State Drives) altijd energiezuiniger zijn dan harde schijven als opslagmedium in datacenters. Hoewel SSDs vaak worden gewaardeerd om hun snelheid en veronderstelde energiezuinigheid, blijkt uit een onderzoek van Scality dat harde schijven in sommige gevallen een betere energiedichthe1