Watervrij koelsysteem van Emerson Network Power heeft al 5,3 miljard liter water bespaard

emerson-liebert-dse

Emerson Network Power stelt dat zijn koelvloeistof gebaseerde koelsysteem Liebert DSE, dat geen water verbruikt, in Noord-Amerika in de afgelopen drie jaar zo’n 5,3 miljard liter aan water heeft bespaard ten opzichte van traditionele koelsystemen. Naar verwachting wordt dit jaar nog eens 3,7 miljard liter water bespaard.

Dit blijkt uit schattingen die het bedrijf heeft gemaakt voor de California Energy Commission, die het gebruik van Liebert DSE in Californische datacenters heeft goedgekeurd. Veel koeltechnologie in datacenters verbruikt een grote hoeveelheid water, iets wat door grote droogte in de staat Californië tot problemen leidt. Het gebruik van alternatieve koeltechnieken die geen water verbruiken kan het waterverbruik van de datacentersector dan ook fors terugdringen.

Kelly Quinn, onderzoeksmanagers van IDC, legt uit dat bedrijven steeds meer aandacht besteden aan het terugdringen van zowel energie- als waterverbruik. “Het Liebert DSE koelsysteem en zijn koelmiddel gebaseerde economiser is een voorbeeld van innovaties die door de industrie worden omarmd om duurzaamheid in hun datacenters te realiseren. Als je bedenkt dat het gemiddelde datacenter ongeveer 15 miljoen liter water per jaar verbruikt om 1 megawatt te koelen, lopen de kostenbesparingen van een watervrij koelsysteem snel op”, aldus Quinn.

Dossiers
Lees ook
3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.